Kako izmeriti brzinu interneta na računaru

Kako izmeriti brzinu interneta na računaru

Cena kućnog interneta uglavnom zavisi od brzine, što je veća brzina, to je veća i cena. Međutim, da li kompanija od koje ste kupili internet stvarno pruža reklamiranu brzinu? Ovo je nešto što veoma lako možemo proveriti korišćenjem mnogobrojnih besplatnih online servisa za merenje brzine interneta.

Jedna napomena! Ukoliko ste na internet povezani putem Wi-Fi konekcije, neophodno je da znate da će brzina biti dosta manja nego kada ste povezani mrežnim kablom. Ovo smanjenje brzine može biti i više od 50%, zato da bi izmerili pravu proveru brzine interneta preporučljivo je da tokom testa budete povezani na internet mrežnim kablom.

Pogledajte naš video u kome vam pokazujemo kako izmeriti brzinu interneta na računaru koristeći Google Chrome i Windows 10. Servis koji koristimo za proveru brzine važi za jedan od najboljih, ali i drugi servisi su takođe odlični, tako da bez problema možete i njih da iskoristite.

Video transkript:

  1. Kako izmeriti brzinu interneta na računaru
  2. U internet pretraživaču ukucajte internet speed test
  3. Kliknite na prvi dobijeni rezultat
  4. Kliknite na GO da započnete merenje brzine interneta

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *