Photopea – Besplatna kopija Photoshop-a

Photopea – Besplatna kopija Photoshop-a

Postoji mnogo programa i aplikacija za obradu slika, a Photoshop je verovatno najbolji i najpoznatiji među njima. Photoshop je nastao davne 1990. godine i autori su imali dovoljno vremena da unaprede opcije do nivoa da je danas maltene sve moguće uraditi pomoću ovog fenomenalnog programa.

Međutim, Photoshop ima jedan minus, a to je njegova cena. Za profesionalce, ovo nije problem, platiti za najbolji alat koji vam je neophodan u obavljanju posla je, kako amerikanci kažu, dobar biznis, ali za ostale koji samo povremeno koriste ovakve programe, to se jednostavno ne isplati.

Srećom, na tržištu imamo dosta besplatnih kopija Photoshop-a, ali i ovde postoji jedan problem. Ovi programi su često namenjeni početnicima i ne sadrže napredne opcije koje imamo u Photoshop-u.

Predstavljamo vam Photopea, besplatan program za obradu slika koji radi unutar internet pregledača i koji je veoma sličan Photoshop-u, što po izgledu korisničkog interfejsa, što po opcijama koje sadrži.

Kako radi Photopea?

Kao što smo rekli, Photopea je program kome pristupate putem veb sajta, što znači da je dostupan na svim operativnim sistemima, a sve što vam je potrebno da bi ga koristili je internet konekcija, ali i jedan od podržanih internet pregledača. Podržani internet pregledači su Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari i Microsoft Edge. Ukoliko koristite neki drugi browser može doći do problema u radu ili program uopšte neće raditi.

Photopea

Kada odete na Photopea veb sajt photopea.com i pokrenete program, ugledaćete korisnički interfejs koji je maltene direktna kopija Photoshop-a. Pritom, čak i nazivi opcija u programu su potpuno isti. Ovo ide u prilog programu, zato što je korisnički interfejs Photoshop-a odličan, a ukoliko znate da koristite Photoshop, odmah ćete znati i da koristite Photopea-u. Pitamo se da li je legalno na ovakav način prekopirati već postojeći program (izgleda da jeste).

Što se samih opcija tiče, ovde ćete pronaći sve opcije koje očekujemo od jednog ovakvog programa, ali i dosta naprednih opcija koje često nedostaju besplatnim programima ove vrste. Neke od naprednih opcija su grupisanje Layer-a u foldere, četkice za smudge, blur, sharpen, dodge, burn i healing, kombinovanje različitih efekata i filtera i za one najnaprednije, mogućnost kreiranja skripti pomoću JavaScript-a. Photopea podržava sve popularne formate slika, kao i Photoshop-ov PSD, Gimp-ov XCF i Sketch-ov format.

Photopea je besplatan, online Photoshop

Iskreno, u zaključku nemamo mnogo toga da kažemo. Photopea je kopija verovatno najboljeg programa za obradu slika i kao takva i sama je među najboljim programima ove vrste. Zbog svojih naprednih opcija, možda nije najbolja za početnike kojima ove opcije neće biti potrebne, ali za sve ostale ovo je najbolja besplatna zamena za Photoshop.

Platforma:
Veb sajt

Posetite Photopea veb sajt.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *