Novi Edge u Windows-u 10

Novi Edge u Windows-u 10

Posle nekoliko decenija mimova i podsmeha Microsoft-ov Edge ponovo osvaja tržište. Početkom aprila, ovaj pregledač je po broju korisnika prešišao Firefox i zauzeo drugu poziciju. Odličan skor za relativno kratko vreme postojanja.

Šta je novo?

Novi Microsoft Edge je zasnovan na pregledaču Chromium i objavljen je 15. januara 2020. On je kompatibilan sa svim podržanim verzijama operativnog sistema Windows, kao i u sistemu macOS.

Preuzimanjem ovog pregledača zamenićete zastarelu verziju pregledača Microsoft Edge na Windows 10 računarima. Sa svojom brzinom, performansama, najboljom kompatibilnošću u svojoj klasi, kao i sa ugrađenim funkcijama privatnosti i bezbednosti, ovo je jedini pregledač koji će vam biti potreban, kako tvrde u Microsoft-u.

Od jeseni i deo osnovne postavke Windowsa

Distribucija ide korak dalje, pa će Edge od jesenjeg ažuriranja Windowsa 10 postati deo osnovne, fabričke postavke ovog operativnog sistema. Trenutno, nakon instalacije Desetke, na raspolaganju nam je starije izdanje, izrađeno u EdgeHTML endžinu. Ono će i od jeseni ostati u pogonu, jer je nekim od zastarelih aplikacija neophodno za nastavak rada, ali u prvi plan izbija Chromium verzija, sa kojom ćemo inicijalno otvarati linkove i PDF fajlove.

Buduća ažuriranja će biti objavljivana na šest nedelja, dok će se sigurnosni update-ovi nuditi kad god je to neophodno.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *