CopyFilenames – Brže kopiranje naziva fajlova

CopyFilenames – Brže kopiranje naziva fajlova

Svi često imamo potrebu da prekopiramo ime fajla. Windows za ovo ne poseduje posebnu opciju i način na koji ovo većina nas radi je tako što, iz kontekstualnog menija, kliknemo na opciju za promenu imena fajla, a onda kombinacijom tastera CTRL + C prekopiramo ime fajla. Program koji ćemo vam predstaviti olakšava ovaj posao.

CopyFilenames je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11, koji će vam omogućiti da brže i lakše kopirate imena fajlova.

Kako radi CopyFilenames?

Kada instalirate CopyFilenames u kontekstualnom meniju ćete dobili dve nove opcije, Copy Filename i Copy Filename and Delete. Kao što im ime kaže, prva opcija će kopirati ime fajla, dok će druga opcija kopirati ime fajla, a zatim taj fajl obrisati. Bitno je napomenuti da će se pored imena fajla prekopirati i njegova ekstenzija.

CopyFilenames opcije

Ukoliko koristite Windows 11, nemojte da vas zbuni to što nećete videti ove opcije u kontekstualnom meniju. Naime, one će se smestiti u sekciju Show more options (Prikaži više opcija). Kada kliknete na ovu opciju, pojaviće se Copy Filename i Copy Filename and Delete opcije, a možete i podesti Windows 11 da prikazuje kompletan kontekstualni meni na desni klik.

Još jedna mogućnost CopyFilenames-a je mogućnost da prekopirate i adresu fajla. Da bi ovo uradili, držite pritisnuto dugme SHIFT pre nego što kliknete na opciju Copy Filename ili Copy Filename and Delete.

Kada prekopirate ime fajla koristeći CopyFilenames, u kontekstualnom meniju će se pojaviti još jedna opcija, Paste Filename. Ova opcija će vam omogućiti da prekopirano ime fajla “nalepite” na neki drugi fajl. Imajte u vidu da pošto pored imena fajla kopirate i ekstenziju, ukoliko to ime “nalepite” na fajl koji ima neku drugu ekstenziju, a u Windows-u vam je podešeno da se prikazuju ekestenzije fajlova, ekstenzija će se promeniti, što može dovesti do toga da taj fajl više ne možete da otvorite.

Još jedna opcija koju CopyFilenames sadrži je mogućnost kopiranja svih detalja o fajlu, samo prilikom kopiranja zadržite dugme CTRL. U ovom slučaju otvoriće se novi menu u kome možete da uključite da se prekopiraju i veličina fajla, datum kada je napravljen, stavite ime fajla u jednostruke ili dvostruke navodnike i dugo.

CopyFilenames meni

CopyFilenames je opcija koja bi trebala da je sastavni deo Windows-a

CopyFilenames je odličan program i iskreno verujemo da bi funkcionalnost koju donosi trebala biti sastavni deo Windows-a. Ukoliko često imate potrebu da kopirate imena fajlova, ovo je pravi program za vas. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da CopyFilenames dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *