Cryptocat

Cryptocat

Cryptocat

Cryptocat je besplatan program, otvorenog koda, za bezbednu komunikaciju i razmenu fajlova između korisnika. Podržan na Windows, Mac OS i Linux operativnim sistemima.

Naime, on predstavlja chat servis tj. instant messenger koji je fokusiran na privatnost i enkripciju podataka. Sve poruke koje se u okviru njega razmenjuju su visoko zaštićene, skoro neprobojne, zahvaljujući početnoj asimetričnoj i krajnjoj end-to-end enkripciji.

Asimetrična enkripciji obezbeđuje da svaka poruka ima svoj jedinstven ključ, tako da ukoliko i dođe do proboja jedne poruke, ostale će biti sigurne. Sa druge strane, end-to-end enkripcija obezbeđuje da čak i ovlašćeni servis ne može da ima uvid u ono što razmenjujete.

Veoma je jednostavan za upotrebu. Da bi ste uspostavili bezbednu komunikaciju sa drugim korisnikom, sve što je potrebno da uradite jeste da istom pošaljete Buddy Request uz pomoć Add Buddy opcije, koju možete pronaći u okviru Account-a.

Na listi enkriptovanih instatnt messenger-a, Cryptocat se zaista visoko kotira. Svim korisnima koji smatraju da predostrožnosti u komunikaciji nikada nije dosta preporučujemo da isprobaju ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *