Game Maker

 Game Maker

Game Maker

Game Maker je besplatan program za kreiranje računarskih igrica bez pisanja programskog koda.

Predstavlja razvojno okruženje u okviru kojeg se putem drag & drop metode mogu jednostavno kreirati multimedijalne aplikacije, dvodimenzionalne, čak i trodimenzionalne igrice. Veoma je pogodan za početnike koje ulaze u svet programiranja i kojima je potreban podstrek za učenje algoritamskog načina razmišljanja.

Game Maker poseduje i svojstveni jezik GML (Game Maker Language), čija sintaksa je preuzeta od drugih programerskih jezika, poput Delphi, C++ i JavaScript. Tako da, on ne isključuje opcije za napredna podešavanja tj. za pisanje skripti sa kojom bi se proširile različite mogućnosti.

Poseduje intuitivan korisnički interfejs sa logički raspoređenim opcijama i alatima za manipulisanje i kreiranje igrica. Samo neki od tih alata su za dodavanje pozadina, za rad sa animiranim likovima, muzikom, zvučnim efektima, objektima i slično.

U besplatnoj verziji, Game Maker Studio omogućava kreiranja samostalnog izvršivog fajla samo za Windows operativne sisteme. Komercijalne verzije Studio Professional i Studio Master Collection uklanjaju to ograničenje, kao i mnoge druge.

Bilo kako bilo, i Game Maker Free je vredan vaše pažnje i isprobavanje. Sama činjenica da sa njim na veoma jednostavan i lak način možete da kreirate sopstvenu igricu vam to potvrđuje.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 4,50 od 5)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *