Game Maker

Ažurirano: mart 29th, 2023
Game Maker

Game Maker

Game Maker je besplatan program za kreiranje računarskih igrica bez pisanja programskog koda.

Predstavlja razvojno okruženje u okviru kojeg se putem drag & drop metode mogu jednostavno kreirati multimedijalne aplikacije, dvodimenzionalne, čak i trodimenzionalne igrice. Veoma je pogodan za početnike koje ulaze u svet programiranja i kojima je potreban podstrek za učenje algoritamskog načina razmišljanja.

Game Maker poseduje i svojstveni jezik GML (Game Maker Language), čija sintaksa je preuzeta od drugih programerskih jezika, poput Delphi, C++ i JavaScript. Tako da, on ne isključuje opcije za napredna podešavanja tj. za pisanje skripti sa kojom bi se proširile različite mogućnosti.

Poseduje intuitivan korisnički interfejs sa logički raspoređenim opcijama i alatima za manipulisanje i kreiranje igrica. Samo neki od tih alata su za dodavanje pozadina, za rad sa animiranim likovima, muzikom, zvučnim efektima, objektima i slično.

U besplatnoj verziji, Game Maker Studio omogućava kreiranja samostalnog izvršivog fajla samo za Windows operativne sisteme. Komercijalne verzije Studio Professional i Studio Master Collection uklanjaju to ograničenje, kao i mnoge druge.

Bilo kako bilo, i Game Maker Free je vredan vaše pažnje i isprobavanje. Sama činjenica da sa njim na veoma jednostavan i lak način možete da kreirate sopstvenu igricu vam to potvrđuje.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *