DesktopNote – Jedan od najboljih programa za Sticky Notes

DesktopNote – Jedan od najboljih programa za Sticky Notes

Sticky Notes, u prevodu lepljive beleške, su vrsta programa koji nam omogućavaju da na desktop zalepimo beleške, otud im i ime, a koje su uvek vidljive i lako dostupne. Najveći problem, kod većine ovakvih programa, su mali broj opcija i manevarskog prostora.

DesktopNote je besplatan program za Windows Vista, 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da napravite Sticky Note (lepjive beleške), ali vam pružiti i pregršt dodatnih opcija kako ćete te beleške urediti.

Kako radi DesktopNote?

DesktopNote je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što je potrebno da uradite je da ga preuzmete, raspakujete i pokrenete. Prvo što ćemo pohvaliti je činjenica da je program potpuno besplatan, a jedina opcija za plaćanje je mogućnost da autoru pošaljete donaciju.

Kada pokrenete DesktopNote, na vašem desktop-u će se automatski pojaviti Sticky Note, a vi možete da napravite neograničen broj novih nalepnica. Svakoj nalepnici možete slobodno da menjate veličinu i poziciju na ekranu. Po podrazumevanim postavkama, nalepnice će biti žute boje, ali i ovo možete da promenite.

DesktopNote - beleska

Što se tiče teksta, ovde do izražaja dolazi prava snaga ovog programa. DesktopNote sadrži sve moguće opcije za uređivanje teksta. Možete da menjate boju i veličinu slova, da ih podebljate, iskrivite, podvučete ili precrtate, promenite font, detaljno uredite položaj unutar nalepnice, napravite bullet ili numerisanu listu i drugo. Ono što nam se posebno svidelo je to što za svaku opciju postoji i prečica na tastaturi i jedinu zamerku koju imamo je to što ove prečice nije moguće promeniti.

Međutim, ovo nije sve! U beleške možete dodati i sliku, kojoj možete odrediti veličinu i poziciju. Sliku dodajete tako što je prevučete do beleške u koju želite da je dodate i za ovo ne postoji opcija unutar programa. Takođe, postoji i opcija za pretragu, kao i mogućnost da resetujete sva podešavanja.

Sve beleške koje kreirate se automatski čuvaju u glavnom direktorijumu programa. Ukoliko neku belešku želite da obrišete, dobićete pitanje da li želite da obrišete i fajlove iz ovog direktorijuma. Ukoliko ih ne obrišete, moći ćete da vratite belešku, ukoliko vam ponovo zatreba.

Ukoliko volite da koristite Sticky Note-ove, morate isprobati DesktopNote

DesktopNote nas je oduševio. Nudi ogroman broj opcija, koje su lepo upakovane i izuzetno zgodne za korišćenje. Činjenica da je potpuno besplatan i da ne krije ni jednu jedinu opciju iza pretplate ga čini po našem mišljenju jednim od najboljih programa ove vrste. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da DesktopNote apsolutno dobija našu preporuku. Ukoliko volite da koristite Sticky Note-ove, morate isprobati ovaj fenomenalni program.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *