Dualless – Virtuelno višemonitorsko okruženje

Dualless – Virtuelno višemonitorsko okruženje

Ukoliko vaš posao obuhvata rad na računaru, a nikada niste koristiti okruženje sa dva monitora, verujte nam da ovo morate da isprobate. Rad na dva monitora će vam pomoći da bolje organizujete svoj radni prostor, znatno će ubrzati vaš rad, a na kraju dana, bićete manje umorni. Problem je u tome što ovo nije uvek moguće. Ako radite na laptop-u ili ne možete da priuštite drugi monitor, imamo rešenje koje može da vam pomogne.

Dualless je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti da ovaj internet pregledač podelite na dva dela i tako napravite virtuelno višemonitorsko okruženje.

Kako radi Dualless?

Kada instalirate Dualless plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu Chrome internet pregledača. Korišćenjem ovog plugin-a dobijate mogućnost da internet pregledač podelite u dva dela. Ovo će izgledati kao da ste Chrome otvorili dva puta, a prozore postavili jedan pored drugog. Prednost kada koristite Dualless je što ovo možete da uradite u samo dva klika.

Dualless meni

Razmeru prozora sami birate. Klikom na ikonicu plugin-a, otvoriće se meni u kome su izlistane sve dostupne opcije, a one su 5/5, 3/7, 7/3, 4/6, 6/4, kao i opcija koja će podeljene prozore vratiti u jedan.

Kada birate razmeru prozora, ona će grafički biti prikazana, a primetićete da možete da kliknete na levi ili desni prikaz. Ovo određuje na kojoj strani će se otvoriti trenutno aktivan prozor. Drugi prozor se automatski smešta sa suptorne strane.

Ukoliko prozore želite da podelite horizontalno i ovo je moguće. Na dnu menija programa se nalaze dve opcije Horizontal (horizontalno) i Vertical (vertikalno). Kao što ste već zaključili, jedna prozore postavlja horizontalno, a druga vertikalno.

Dualless je jednostavan, ali odličan plugin

Dualless je jednostavan plugin, a funkcija koju vrši je nešto što možete i sami da uradite. Međutim, korišćenjem ovog plugin-a, proces postaje jednostavan, a takođe možete da brzo promenite razmere prozora ili spojite otvorene prozore. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili grešku, tako da Dualless dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *