Dva najbolja besplatna Windows programa za video nadzor

Dva najbolja besplatna Windows programa za video nadzor

Većina besplatnih programa za video nadzor, na žalost, nije stvarno besplatna. Program možete da preuzmete i instalirate besplatno, ali mnoge, a česti i osnovne, opcije onda morate da platite. Pored ovoga, ovakvi programi uglavnom postavljaju ograničenja, kao na primer, ograničeno vreme snimanja, što ih čini potpuno neupotrebljivim, dok ne platite.

Srećom, postoji nekoliko besplatnih programa koji su stvarno besplatni, ali i ovde nailazimo na problem. Oni uglavnom imaju premalo opcija, rade loše ili podržavaju samo određene tipove kamera.

Ipak, pronašli smo dva besplatna programa koji su, po našem mišljenju, odlični i zadovoljiće potrebe većine korisnika. Pogledajte našu listu od top dva najbolja besplatna Windows programa za video nadzor.

iSpy

iSpy

iSpy je besplatan program za video nadzor koji je dostupan za Windows 7, 8, 10, Linux i macOS. Ovo je jedan od najboljih i najpopularnijih programa ove vrste i to sa dobrim razlogom. Kao prvo, podržava sve vrste kamera, a sadrži opcije koje će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.

Pored opcija za povezivanje, snimanje i nadgledanje kamera, bez kojih jedan ovakav program ne bi imao smisla, tu je opcija za detekciju pokreta, koju možete detaljno da podesite. Možete da podesite da kada program primeti kretanje na kameri pošalje obaveštenje putem email-a, SMS poruke ili društvenih mreža, uključi alarm, započne snimanje, a onda taj snimak automatski postavi na YouTube, Google Drive ili Dropbox.

Takođe, postoje opcije pomoću kojih ćete moći da podesite kada će video nadzor biti uključen, a kada isključen, mogućnost nadgledanja svih kamera odjednom, opcija koja će, ukoliko se snimanje uključuje samo kada program primeti kretanje na kameri, automatski spojiti više video snimaka u jedan, kao i mogućnost instalacije plugin-ova koji će dodati nove mogućnosti ovom fenomenalnom programu.

Jedini nedostatak iSpy program je činjenica da je poprilično težak za upotrebu i zahteva dobro upoznavanje sa opcijama i korisničkim interfejsom. Ovo je očekivano od programa koji sadrži ovako veliki broj opcija, ali verujemo da bi bolja organizacija korisničkog interfejsa umnogome pomogla da se ovaj problem reši.

iSpy sadrži i plaćenu verziju, a ona jedino donosi mogućnost povezivanja programa sa sistemom za nadzor putem interneta, sve ostale opcije su dostupne i u besplatnoj i u plaćenoj verziji.

Iskreno, iSpy nas je oduševio. Program sadrži pregršt opcija, radi savršeno, a biznis model je više nego fer. Da nema drugog programa na ovoj listi, bez problema bi vam predložili da ga preuzmete i zaboravite na sve druge.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, Linux i macOS

Preuzmite iSpy.

ContaCam

ContaCam

ContaCam je besplatan program za video nadzor koji je dostupan za Windows 7, 8, 10 i 11. Za razliku od iSpy-a, ovaj program je dosta jednostavniji i ne sadrži tako mnogo opcija. Ovo nije nedostatak zato što je ovaj program prevashodno namenjen za kućnu upotrebu. Još jedan plus ovog programa je da je mnogo lakši za upotrebu i ne zahteva komplikovana podešavanja pre nego što ga možete koristiti.

ContaCam podržava većinu modernih kamera, ali kako autori programa kažu, najbolje radi sa WDM i DV kamerama. Takođe, program snimke čuva u mp4 formatu, a fajlove koje pravi su mali, ali dobrog kvaliteta. Kao i iSpy, ContaCam sadrži opciju za detekciju pokreta. Ova opcija ima manje funkcija nego iSpy, ali sadrži sve potrebno za kućnu upotrebu.

ContaCam ima opciju za nadgledanje ili snimanje 24 sata dnevno, što nije neuobičajeno. Međutim, opcija koja nam se ovde svidela je to što će vas program u redovnim intervalima, putem email-a, obaveštavati da li je sve u redu sa vašim video nadzorom. Ovo je odlična opcija zato što su sistemi za video nadzor, uglavnom, uvek uključeni, ali ih niko ne nadgleda. Ovo često dovodi do toga da neka kamera prestane sa radom, ali vi to otkrijete tek posle nekoliko dana ili nedelja.

Biznis model ovog programa je takođe odličan, što znači da sve opcije dobijate potpuno besplatno, a novac možete da potrošite jedino kao donaciju autorima. Od ovoga ne može bolje.

ContaCam je odličan program i nemamo dovoljno reči hvale za njega. Činjenica je da sadrži manje opcija od iSpy-a, ali imajući u vidu svrhu kojoj je namenjen, ovo je prednost, a ne nedostatak programa. Ukoliko želite jednostavan program, koji ćete koristiti u kućnim uslovima, apsolutno vam predlažemo da isprobate ContaCam.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

Preuzmite ContaCam.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 2,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *