Easeus Partition Manager

 Easeus Partition Manager

Easeus Partition Manager

Easeus Partition Manager, besplatni šampion u deljenju vašeg hard diska. Prepun opcija, EPM radi glatko, a jedino što mu nedostaje je fensi interfejs iako se možda neko i neće složiti sa time.

Ikonice glavnih opcija stoje na glavnom toolbar-u, dizajnirane u Windows XP stilu, levi i centralni panel prikazuju informacije o hard diskovima. Da bi parcionisali disk, potrebno je klinknuti na željeni disk, a zatim koristeći toolbar ili padajući meni pokrenuti opciju Resize. Ovime se poziva slajder za određivanje veličine particije. Takođe možete upotrebiti tekst polje za određivanje preciznije veličine particije.

Klikom na dugme OK započinje se proces. Dok radi, EPM će vas obaveštavati o progresu svih zadataka kao i posebnih koraka koji se obavljaju u datom trenutku. Korisni kvadratići u boji koji stoje u statusnom baru, dele disk po tipu particije kao i po alokaciji upotrebe.

Ostale korisne opcije uključuju kopiranje particija, pravljenje boot diska, zamena ‘slova’ diska, zaštita lozinkom, ‘Properties’ opcija koja će vam reći sve o odabranom disku, fizičku geometriju diska kao i njegov serijski broj. Program dozvoljava ‘drag and drop’ na disk mape što pojednostavljuje posao. Štaviše, program ne zahteva restart kod operacije proširenja NTFS particije.

Sledeća korisna opcija je takođe kopiranje particije ili celog diska koja je jako korisna ako želite upgrade-ovati vaš hard disk u veći, kopira kompletan Windows system kao i podatke na drugi disk.

Podrška za dinamičko kopiranje diska postoji ne samo za dinamičko izmenjive diskove već pomaže i kod predimenzionisanja istih.

EPM takođe poseduje opciju za oporavak obrisanih ili izgubljenih FAT, NTFS, EXT2/EXT3 u slučajevima otkazivanja hardvera, napada virusa ili hakera.

Sistemska zahtevnost:

Windows 2000/xp/vista/Win 7 32 bit & 64 bit

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (10 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *