Easeus Partition Manager

Ažurirano: novembar 20th, 2020
Easeus Partition Manager

Easeus Partition Manager

Easeus Partition Manager besplatan program za deljenje i upravjanje particijama hard diska pod Windows operativnim sistemom. Prepun opcija, EPM radi glatko, a jedino što mu nedostaje je fensi interfejs, iako se možda neko i neće složiti sa nama povodom toga.

Ikonice glavnih opcija stoje na glavnom toolbar-u, dizajnirane u Windows XP stilu, levi i centralni panel prikazuju informacije o hard diskovima. Da bi particionisali hard disk, potrebno je klinknuti na željeni disk, a zatim koristeći toolbar ili padajući meni pokrenuti opciju Resize. Ovime se poziva slajder za određivanje veličine particije. Takođe možete upotrebiti tekst polje za određivanje preciznije veličine particije.

Klikom na dugme OK započinje se proces. Dok radi, EPM će vas obaveštavati o progresu svih zadataka kao i posebnih koraka koji se obavljaju u datom trenutku. Korisni kvadratići u boji koji stoje u statusnom baru, dele disk po tipu particije kao i po alokaciji upotrebe prostora.

Ostale korisne opcije uključuju kopiranje particija, pravljenje boot diska, zamena ‘slova’ diska, zaštita lozinkom, ‘Properties’ opcija koja će vam reći sve o odabranom disku, fizičku geometriju diska kao i njegov serijski broj. Program dozvoljava ‘drag and drop’ na disk mape što pojednostavljuje posao. Štaviše, program ne zahteva restart kod operacije proširenja NTFS particije.

Sledeća korisna opcija je takođe kopiranje particije ili celog diska koja je jako korisna ako želite upgrade-ovati vaš hard disk u veći, kopira kompletan Windows system kao i podatke na drugi disk.

Podrška za dinamičko kopiranje diska postoji ne samo za dinamičko izmenjive diskove već pomaže i kod predimenzionisanja istih.

EPM takođe poseduje opciju za oporavak obrisanih ili izgubljenih FAT, NTFS, EXT2/EXT3 u slučajevima otkazivanja hardvera, napada virusa ili hakera.

Sistemska zahtevnost:

Windows 2000/XP/Vista/Win 7/Windows 10 32-bit & 64-bit

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (10 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *