Easeus Todo Backup Free

Easeus Todo Backup Free

EASEUS Todo backup free

Dobar, a besplatan program za pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diska koji kombinuje maksimalno „user friendly“ okruženje i odličnu funkcionalnost sa po kojom veoma korisnom ekstra funkcijom. Easeus Todo Backup je odličan alat za bekap. Kao i svaki valjani alat ove vrste, program omogućava backup kompletnog sistema tj. stanja operativnog sistema, podataka, podešavanja ili samo onoga što ste unapred definisali, uključujući pojedine particije ili kompletne hard diskove.

Naravno pored bekapa tu je i opcija za ponovno vraćanje bekapovanih podataka u slučaju kvara hard diska ili neke slične situacije u kojoj su podaci sa diska izgubljeni.

Opcija za kloniranje hard diska je veoma korisna u slučaju kada želite da premestite operativni sistem na novi hard disk u vreme kada je potrebno zameniti stari. Takođe postoji opcija za pravljenje butabilnih diskova za Linux ili Windows, s tim što je za Windows upotrebljeno napredno preinstalaciono okruženje što je veliki napredak u odnosu na MS-DOS.

Tri stvari dele Todo Backup od ostalih programa iste namene, lakoća upotrebe, operacije iz čarobnjaka (wizard-based operation) i cena tj. besplatna upotreba. Veliki i vidljivi dugmići sa natpisima i ikonice čine program veoma jednostavnim za upotrebu, čak i novajlijama u svetu kompjutera. Program će vas provesti kroz operacije uz detaljno objašnjenje svakog koraka, uz naravno dostupni help fajl ako se zaglavite negde.

Ponuđena je i opcija za planirani bekap (Backup Schedule). Automatsko brisanje/prepisivanje starih beckapa (backup images) takođe je podržano. Glavne opcije bekapa su naravno: delejnje bekapa (image split), kompresovanje bekapa (Image compression), postavljanje prioriteta (set priority), postavljanje šifri (set password) i email notifikacija (email notification). Moguće je čak i pregledati i pretražiti napravljene bekap fajlove (Explore Image files).

Todo Backup je besplatan i sertifikovan za Windows 10.

Program ove namene svakako treba imati na svom računaru, što se u narodu kaže „za ne daj Bože“.

Sistemska zahtevnost:
Windows 2000/XP/Vista/Windows 7/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 4,83 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Jos ga nisam instalirao ali, po opisu, verujem da ce odraditi odlican posao…
    Niste dali objasnjenje kako vratiti beck-up? Verovatno sa particije na kojoj je
    beck-up-ovan u particiju C preko BIOS-a…

  • Fenomenalan program!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *