Easy Disk Catalog Maker – Pretraživanje uređaja za čuvanje podataka

Easy Disk Catalog Maker – Pretraživanje uređaja za čuvanje podataka

Čuvanje podataka nikada nije bilo lakše. Na raspolaganju imamo, pored Hard Diskova, USB diskove, CD i DVD diskove, kao i eksterne Hard Diskove. Do problema dolazi kada pokušamo da se setimo na kom uređaju za čuvanje podataka se nalaze fajlovi koji su nam potrebni.

Easy Disk Catalog Maker je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11, koji nam omogućava da napravimo katalog sa informacijama o fajlovima i folderima sa svih naših uređaja za čuvanje podataka, tako da ih lako i brzo možemo pronaći.

Kako radi Easy Disk Catalog Maker?

Kada imamo veliki broj uređaja za čuvanje podataka, često se dešava da je veoma teško pronaći na kom od tih uređaja se nalazi određeni fajl ili folder koji tražimo. Pomoću Easy Disk Catalog Maker-a možemo da skeniramo sve ove uređaje (to mogu biti USB, CD, DVD, običan ili prenosni Hard Disk, kao i svi uređaji za čuvanje podataka) i direktno iz programa ih sve odjednom pretražimo i pronađemo ono što tražimo.

Easy Disk Catalog Maker meni

Ono što je najbolje, ovi uređaji ne moraju biti priključeni na naš računar da bi ih pretražili. Easy Disk Catalog Maker radi tako što, pošto prvi put priključimo i skeniramo uređaj za čuvanje podataka, on napravi bazu podataka sa informacijama o svim fajlovima i folderima na tom uređaju. Posle ovoga, lako možemo pretražiti i saznati na kom uređaju se nalaze podaci koje tražimo, bez potrebe da priključujemo uređaj koji pretražujemo.

Kada skeniramo uređaj za čuvanje podataka, moguće je skenirati ceo uređaj, ali je moguće skenirati i samo određeni folder, kao i pojedinačni fajl. Ovo je odlično ako želite da napravite katalog sa samo određenim podacima.

Easy Disk Catalog Maker skeniranje

Podatke je moguće organizovati u kategorije radi lakšeg snalaženja, a kada ih pretražujete, to je moguće uraditi pomoću opcije za automatsku pretragu, koja radi neverovatno brzo i za koju tvorci Easy Disk Catalog Maker-a tvrde da pretražuje 1 milion fajlova za 5 sekundi. Takođe, moguće je i ručno pretraživati podatke, pošto su u programu oni predstavljeni kao i u bilo kom File Explorer-u.

Jedinu zamerku koju imamo je ograničenje koje je “nametnuto” u besplatnoj verziji. Naime, u besplatnoj verziji programa moguće je skenirati maksimalno 10 uređaja, posle čega za dodavanje novih uređaja morate ili obrisati prethodno skenirani uređaj ili platiti za punu verziju programa, gde nema nikakvih ograničenja. Za privatnu upotrebu, ovo ograničenje većini neće predstavljati problem, međutim, ako program želite da koristite profesionalno, verovatno ćete morati da platite.

Easy Disk Catalog Maker je odličan program, koji radi brzo i bez greške

Easy Disk Catalog Maker je odličan program. Ograničenje koje ima većini neće predstavljati problem, tako da ga ne smatramo velikim minusom, na kraju krajeva, kompanija mora nekako da zaradi. Brzina kojom pretražuje podatke je impresivna, a tokom korišćenja nismo naišli ni na jednu grešku u radu, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

Kako se koristi Easy Disk Catalog Maker?

Video transkript:

  1. Kako se koristi Easy Disk Catalog Maker?
  2. Pomoću Easy Disk Catalog Maker-a možemo da napravimo katalog sa podacima bilo kog uređaja za čuvanje podataka (CD, DVD, USB, Hard Disk).
  3. Ukoliko želite da napravite katalog podataka prenosnog uređaja, povežite taj uređaj na svoj računar.
  4. Prvo što treba da uradimo je da skeniramo uređaj. U Easy Disk Catalog Maker-u kliknite na zeleno dugme sa znakom plus.
  5. Odaberite uređaj koji želite da skenirate
  6. U besplatnoj verziji programa možete da imate do 10 skeniranih uređaja.
  7. Da pretražite skenirane uređaje kliknite na dugme sa slikom dvogleda
  8. U polju za pretragu ukucajte ime fajla ili foldera koji tražite
  9. Kliknite na Search
  10. Kliknite duplim klikom na pronađeni fajl ili folder da ga otvorite

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *