One Commander – Odlična zamena za Windows File Explorer

One Commander – Odlična zamena za Windows File Explorer

Fajl menadžer je program čiji je zadatak da korisniku omogući brz i lak pristup, kao i upravljanje, fajlovima i folderima koji se nalaze na njegovom računaru. Jedan ovakav program, koji nam je svim poznat, je Windows File Explorer, koji dolazi zajedno sa Windows operativnim sistemom. Problem Windows File Explorer-a je taj što je zaglavljen u prošlosti, pa napredak u pogledu dizajna i funkcionalnosti maltene da ne postoji kada ga uporedimo sa starijim verzijama Windows-a.

Iz ovog razloga, postoji dosta zamena za Windows File Explorer, a mi ćemo vam predstaviti jednu koja nam se posebno svidela. One Commander je besplatan fajl menadžer dostupan za Windows 10 i 11.

Kako radi One Commander?

One Commander dolazi u dva oblika. Kao običan program koji instalirate na svoj računar i koji možete preuzeti sa Microsoft Store-a i u prenosnoj verziji, što znači da nema instalaciju, već je dovoljno samo da ga download-ujete i pokrenete, a možete ga preuzeti sa zvaničnog veb sajta autora.

Verzija sa Microsoft Store-a ima problem sa dozvolama prilikom otvaranja Microsoft Office dokumenata, dok u prenosnoj verziji ovaj problem ne postoji. Mi smo koristili prenosnu verziju, a i vama je preporučujemo, zato što tu nismo naišli ni na jedan problem ili bug.

One Commander meni

Kada pokrenete One Commander ugledaćete lep korisnički interfejs koji je podeljen na tri dela. U prvom se nalazi prikaz svih particija vašeg hard diska, prečice do najvažnijih foldera, među kojima su Downloads, My Computer (This PC), Music, Videos i drugi, a sadrži i istoriju gde se nalaze prečice do fajlova i foldera koje se nedavno koristili.

Druga dva panela su identična i rezervisana su za prikaz fajlova i foldera, a u njima možete da radite sve kao i u Windows File Explorer-u. To znači da možete da kopirate i pomerate fajlove, kreirate, menjate nazive i brišete foldere, upravljate 7-ZIP, ZIP i RAR arhivama i drugo.

Ova dva panela mogu da budu podeljena horizontalno ili vodoravno, što nam se posebno svidelo. Takođe, na vrhu oba panela se nalaze tabovi koje jednostavno dodajete klikom miša na dugme +, baš kao kod bilo kog modernog internet pregledača.

U podešavanjima možete detaljno da podesite rad programa i tu imamo stvarno veliki broj opcija, pa smo sigurni da će čak i najzahtevniji korisnici moći da podese program po svojoj želi. Takođe, One Commander sadrži različite teme, a svaku temu je moguće dodatno uređivati.

One Commander podesavanja

One Commander je jedan od najboljih fajl menadžera

One Commander je jedan od najboljih fajl menadžera i kao takav apsolutno dobija našu preporuku. U ovu ocenu nismo uzeli verziju sa Microsoft Store-a, zato što je problem koji tu postoji veliki ako često radite sa Office dokumentima. Srećom u prenosnoj verziji nema ovih problema i to je verzija koju vam preporučujemo.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *