EdgeDeflector – Zaustavite pokretanje Microsoft Edge-a u Windows-u 10

EdgeDeflector – Zaustavite pokretanje Microsoft Edge-a u Windows-u 10

Microsoft-ov internet pregledač, Edge je naslednik Internet Explorer-a. Iako je Edge sasvim solidan u obavljanju svog posla, korisnici su se najvećim delom odlučili za browser-e drugih kompanija. Ovome uopšte ne pomaže činjenica da Microsoft neumoljivo pokušava da nas natera na korišćenje svog internet pregledača i time samo budi našu ozlojeđenost.

Verovatno najgora stvar koji su tvorci Windows-a 10 uradili je to što su podesili da se svi linkovi u operativnom sistemu automatski pokreću u Edge-u. Ovo nije moguće isključiti pomoću opcija koje imamo u Windows-u 10 i jedini način je da koristimo dodatne programe.

Postoji dosta programa koji rešavaju problem koji je Microsoft stvorio, ali dosta njih smo blokira bilo kakvo pokretanje Edge-a. Predstavljamo vam EdgeDeflector, besplatni program za Windows 10 koji će sve linkove koji pokušaju da pokrenu Microsoft Edge presresti, otvoriti ih u vašem odabranom internet pregledaču.

Kako radi EdgeDeflector?

Kao što smo rekli, EdgeDeflector će presresti sve linkove koji pokušaju da pokrenu Microsoft Edge, otvoriti ih u vašem odabranom internet pregledaču i na taj način neće dozvoliti Edge-u da se pokrene. Kada jednom podesite program, on će raditi u pozadini i ničim neće odavati svoje prisustvo. Program nema ni korisnički interfejs, zato što mu nije potreban.

EdgeDeflector je verovatno najbolje rešenje na koje smo naišli. Radi odlično i bez greške. Međutim, pre nego što počnete da ga koristite morate da uradite jedno podešavanje.

Kada završite instalaciju EdgeDeflector-a, uđite u Settings > Apps > Default apps i na dnu prozora kliknite na Choose default apps by protocol. U ovom prozoru imamo dve kolone. Levu, Name, u kojoj piše ime protokola i desnu, Default app, u kojoj je program koji je podešen da pokrene taj protokol.

U levoj koloni pronađite protokol pod nazivom MICROSOFT-EDGE. U desnoj koloni, Microsoft Edge će biti program koji je podešen da pokrene ovaj protokol. Kliknite na ikonicu Edge-a i iz padajuće liste izaberite EdgeDeflector. Posle ovoga nikada više nećete morati da vidite Microsoft Edge, kao ni EdgeDeflector.

Podesavanje EdgeDeflector-a

EdgeDeflector je rešenje problema koji je Microsoft stvorio!

Ukoliko želite da se jednom za svagda rešite Microsoft Edge-a, EdgeDeflector je pravo rešenje. Program je radi fenomenalno i sreća je da za sada imamo mogućnost da bar na ovaj način rešimo problem koji ne mora da postoji. Apsolutno dobija našu preporuku, a vama predlažemo da ga odmah instalirate.

Platforma:
Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *