Eye Dropper – Dobijte hex kod boje sa veb sajta

Eye Dropper – Dobijte hex kod boje sa veb sajta

Koliko puta vam se desilo da vam je potrebna određena nijansa boje sa veb stranice, koju ne možete da pronađete? Iako se približna nijansa može odrediti golim okom, za određivanje precizne nijanse ili hex koda boje, potrebno je da koristite određene alate. Danas vam predstavljamo jedan takav alat – Eye Dropper besplatni plugin za Google Chrome na računarima..

Kako radi Eye Dropper?

Ova ekstenzija instalira se na jednostavan način. Sve što je potrebno da uradite jeste da odete u Chrome veb prodavnicu i instalirate ekstenziju. Nakon toga možete je pokrenuti kao i svaku drugu ekstenziju internet pregledača – klikom na ikonicu ekstenzije u drugom redu menija pretraživača.

Eye Dropper meni

Nakon ulaska u meni Eye Droppera, videćete dve glavne opcije: Eye Dropper i Color Picker. Prva opcija nudi kreiranje sopstvene palete boja kao i eksportovanje podataka u CSV formatu. Svaku izabranu boje možete sačuvati u paleti, odakle je možete kasnije izabrati i upotrebiti.

Color picker je osnovna funkcija ove ekstenzije. Ova opcija omogućava vam da odaberete boju sa bilo koje lokacije na jednoj veb stranici. Nakon toga, klikom na ikonicu odabrane boje, dobićete njen hex kod, odnosno šifru boje koju dalje možete koristiti za dizajniranje.

Korisnički Interfejs Eye Dropper Ekstenzije

U donjem desnom uglu menija pronaći čete dodatne opcije. Ikonica kućice vodi vas na sajt proizvođača gde možete pronaći dodatne informacije o samom programu. Na drugoj ikonici otvoriće se prozor sa informacijama o autoru ekstenzije. Ikonica bube pomoći će vam da prijavite nepravilnosti u njenom radu. Četvrta opcija “Too Many Options” rezervisana je za prilagođavanje opcija vašim specifičnim potrebama.

Kada je u pitanju podešavanje, ovde možete promeniti izgled kursora. Dostupan je u obliku strelice ili krstića. Takođe, ekstenzijom je moguće upravljati putem prečica:

  • za biranje boje, koju je moguće promeniti u podešavanjima svih ekstenzija u Chromu. Ovde takođe možete kreirati svoju ličnu prečicu za samu aktivaciju ekstenzije.
  • otkazivanje biranja boja, kako se ne bi čuvala u istoriji i osvežavanje palete nakon novih događaja na sajtu.

Eye Dropper je odličan saveznik za dizajn

Bez obzira da li ste profesionalni dizajner ili vam je potrebno kratkoročno dizajnersko rešenje, ova ekstenzija će vam sigurno biti od pomoći. Jednostavan korisnički interfejs koji se brzo savladava, uz nekoliko jednostavnih opcija, olakšaće svakodnevne dizajnerske zadatke.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *