Fences

Ažurirano: 25 novembra, 2020
Fences

Ako vam mesta na desktopu ponestaje od silnih ikonica i ako vam prenatrpanost usporava rad, pravo oružije za to predstavlja mali programčić po imenu Fences.

Ovaj mališa brzo i lako organizuje vaše ikonice u zasebne prozore na vašem desktopu automatski ili manualno. Obeležavanje prozora pomoći će vam u kategorizaciji programa, slika ili fajlova. Možete birati grupe i po svrsi. Kakvom god logikom da se vodite, ikonice ćete moći da ređate principom prevuci i ostavi (drag and drop) u svaki prozor gde god poželite na vašem desktopu.

Prozorima lako možete menjati dimenzije. Skrol bar se pojavljuje ako na prozoru imate više ikonoce nego što može da se prikaže. U svrhu sortiranja ikonica, „pametno“ možete sakriti ikonice kompletno duplim klikom na desktop, a isto tako duplim klikom vraćate ikonice na svoje mesto. Fences dozvolja i odabir ikonica koje će biti izuzete iz procesa „pametnog“ sakrivanja. Alatom za prilagođavanje (customization tool) možete menjati kolor šemu ili praviti „sliku“ (snapshoot) vašeg desktopa u slučaju da želiti menjati između prethodnog rasporeda i sadašnjeg bez ponovnog ređanja.

Mana programa je jedino u tome što po našem mišljenju ima malo više koraka u pravljenju prozora i što ne možete unapred definisati pravila za određene fajlove za automatsko smeštanje u određene prozore. Ali generalno, program je odličan za rasterećivanje vašeg desktopa, s toga bi ga preporučili svima onima kojima je desktop postao tesan ili jednostavno onima koji vole uredan desktop.

Sistemska zahtevnost:
Windows XP/Vista/Windows 7/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (9 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • da li moze na window xp

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *