Firefox Relay – Lažni email za registraciju na veb sajtove

Firefox Relay – Lažni email za registraciju na veb sajtove

Većina veb sajtova i online servisa zahteva registraciju pre nego što nam dozvoli pun pristup sadržaju. To znači da na maltene svakom veb sajtu moramo da ostavimo svoju email adresu. U teoriji, ovde nema ničeg lošeg. Sve platforme garantuju privatnost i zaštitu ličnih podataka svojih korisnika.

Međutim, u praksi je situacija drugačija. Bezbednosni propusti, hakovanje baze podataka, nemarnost ovih servisa, a ponekad čak i prodaja naših privatnih informacija dovode do, u najboljem slučaju, dobijanja spam email-ova, a u najgorem, krađe identiteta ili novca sa bankovnog računa.

Kao jedno od rešenja navedenih problema, predstavljamo vam Firefox Relay, besplatan plugin za Mozilla Firefox koji će vam omogućiti da koristite lažnu email adresu za registraciju na veb sajtove i online servise.

Kako radi Firefox Relay?

Firefox Relay je bolja verzija servisa kao što je 10minutemail, koji vam bez registracije i bez ostavljanja bilo kakvih ličnih podataka daje privremeni email koji traje 10 minuta, za koje vreme ga možete iskoristiti za registraciju. Posle 10 minuta ovaj email nestaje. Firefox Relay služi istoj svrsi, ali ovde email traje zauvek.

U besplatnog verziji moguće je napraviti do 5 lažnih email adresa, dok ovo ograničenje ne postoji ukoliko platite za punu verziju programa. Ove adrese ostaju zauvek zapamćene u programu, a svi email-ovi koje dobijate kada se registrujete na ovaj način, nećete stizati na vaš privatni email nalog, već u sanduče Firefox Relay-a.

Firefox Relay meni

Email-ovi su ograničeni na veličinu od 150 kilobajta, a moguće je i blokirati dobijanje bilo kakvih email-ova. Ime lažnog email-a nije moguće izabrati, već se ono automatski generiše i ovako izgleda: [email protected].

Ovo za cilj ima da se ni na koji način ne odaje identitet korisnika, a za lakše snalaženje postoji opcija da svakom lažnom email-u date ime, koje samo vi znate i ne prikazuje se nigde osim u plugin-u. Takođe, pri popunjavanju polja za registraciju ili kreiranje naloga, postoji opcija pomoću koje će se lažna email adresa sama upisati, tako da ne morate da je kucate ili kopirate.

Firefox Relay podesavanja

Firefox Relay čuva vašu privatnost

Firefox Relay je odličan plugin koji je lak za korišćenje i radi bez greške. Najveća mana mu je to što je dostupan jedino za Mozilla Firefox internet pregledač. Predlažemo ga svima koji često posećuju različite veb sajtove koji zahtevaju registraciju, a ne žele da svuda ostavljaju svoju privatnu email adresu.

Platforma:
Mozilla Firefox

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *