Fishbrain – vodič za uspešan ribolov

Fishbrain – vodič za uspešan ribolov

Fishbrain je besplatna aplikacija za ribolovce. Napravljena je u verzijama za Android, iOS i kao veb sajt. Postoji i Premijum varijanta koja nudi dodatne pogodnosti, ali nije besplatna. Ovo je veoma popularna aplikacija; evidentirano je više miliona korisnika širom sveta.

Šta sve nudi Fishbrain?

Ovo je jednostavna aplikacija za korišćenje. Stvorena je sa ciljem da se ribolovcima nađe uvek pri ruci sa aktuelnim informacijama. Osim toga Fishbrain nudi i korisne alate i mogućnost komuniciranja u zajednici.

Fishbrain ima veliku bazu podataka o ribama. Alat za identifikaciju riba može prepoznati preko 300 vrsta. Pored slike i imena, navedene su njihove osobine, stanište, navike, sezona kada je dozvoljen lov i još niz korisnih informacija.

Kroz aplikaciju se pristupa mapi cele planete. Delovi mape na kojima postoji ribolov su interaktivni. Možete da je prilagodite sebi aktiviranjem slojeva i filtera. Mapa znatno olakšava pronalazak dobrih mesta za ribolov u blizini. Mogu da se pročitaju opisi i recenzije tih mesta sa ocenama od strane ribolovaca koji su ih već posetili.

Svi korisnici aplikacije imaju mogućnost da kreiraju svoj ribolovački dnevnik u kom se nalaze slike i težina ulova, vrste riba i mesta na kojima su to upecali. Tako od dnevnika vremenom nastaje baza podataka sa velikom brojem korisnih informacija. Te baze mogu da se dele među ribolovcima, na osnovu čega se dobija tačna empirijska slika o načinima, vremenu i mestu dobrog ulova ribe. Pošto svaki ribolovac ima i svoje tajne, aplikacija dozvoljava da se izaberu podaci koji se dele sa drugima, a koji se čuvaju samo za ličnu upotrebu.

Fishbrain - Početna strana

Poznato je da ribolovci vole da se druže i da pričaju svoje priče. Fishbrain im nudi još jedan način komunikacije. Na njemu postoji velika i aktivna zajednica; autori navode da ona broji 15 miliona ribolovaca. Možete pitati za savet, čitati tuđa iskustva ili samo ćaskati sa drugim ribolovcima.

U aplikaciju je ugrađena beležnica sa podsetnikom u kojoj se može napraviti popis opreme, ili uneti drugi podaci u cilju bolje organizacije. U okviru Fishbrain-a se nalaze i prodavnice ribolovačke opreme sa kompletnim asortimanom proizvoda.

Od meteoroloških uslova zavise rezultati ribolova. Ne morate napuštati aplikaciju da bi ste dobili detaljne podatke kakvo vas vreme očekuje tokom planiranog ribolova. Osim osnovnih podataka o temperaturi, vetru, padavinama i pritisku, može se videti tabela plime, mesečeve mene, itd. Lokalni propisi o ribolovu su uneti, ali se odnose pre svega na teritoriju SAD. Da bi aplikacija bila u trendu autori naglašavaju da prognozu uslova za ribolov na pojedinim mestima daje veštačka inteligencija.

Kome treba Fishbrain?

Pomoću aktuelnih informacijama koje donosi Fishbrain, kao što je pravo vreme, dobro mesto za ribolov ili odgovarajući mamci, možete znatno povećati svoj ulov. Prateći savete iskusnih ribolovaca naučićete nove tehnike ribolova. Fishbrain može koristiti svakom ribolovcu koji želi da proba nešto novo, da usavrši svoju ribolovačku veštinu. Nekome će više značiti komunikacija sa ljudima koji imaju sličnu profesiju ili hobi. U svakom slučaju svi će se dobro zabaviti. Fishbrain ima toliko interesantnog sadržaja, da se u aplikaciji mogu provoditi sati i sati. Može biti zarazna za strastvene ribolovce.

Besplatna verzija aplikacije ima mnogo zaključanih mogućnosti. Fishbrain je delo američkih autora, pa je zato najbolje sadržajima pokrivena teritorija Severne Amerike. To ne znači da su drugi delovi sveta potpuno zapostavljeni. Možete pronaći i puno materijala vezanih za Srbiju. Pošto sama zajednica delom kreira sadržaj, to je zasluga naših ljudi koji koriste ovu aplikaciju. Ako ste ribolovac i to ambiciozan (a koji ribolovac nije), pridružite im se!

Dugme Preuzimanje ispod je link za Android verziju programa. Link za iOS verziju se nalazi OVDE.

Platforma:
Android, iOS i veb sajt

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *