Flex Scroll – Automatsko skrolovanje

Flex Scroll – Automatsko skrolovanje

Infinite scrolling, u prevodu beskonačno skrolovanje, je funkcija koju sadrže mnogi moderni programi i koja je osmišljena sa idejom da vas beskonačno zadrži u programu ili aplikaciji. Ona radi tako što kada otvorite listu postova, ta lista ne sadrži pet ili deset postova po stani, već se svi postovi nalaze na jednoj strani, kao kada koristite Instagram ili TikTok, a vi možete beskonačno da skrolujete ili baren dok ne dođete do poslednjeg posta.

Flex Scroll je besplatna aplikacija za Android koja će vam pružiti dodatne komande, unutar bilo koje aplikacije, koje će vam omogućiti automatsko skrolovanje.

Kako radi Flex Scroll?

Pošto instalirate Flex Scroll, prvo što treba da uradite je da aplikaciji u podešavanjima date dozvolu da postavi svoj interfejs preko drugih aplikacija, a za ovo postoji detaljno uputstvo unutar same aplikacije. Posle ovoga, potrebno je da odaberete aplikacije u kojima će se Flex Scroll aktivirati.

Flex Scroll meni

Pre nego što počnete sa korišćenjem pogledajte i opciju Lock app in memory (zaključaj aplikaciju u memoriji). U zavisnosti od podešavanja koja imate na telefonu, Android može da ugasi pozadinske aplikacije radi uštede baterije ili zbog bezbednosti. U tom slučaju neophodno je da pomoću ove opcije zaustavite gašenje Flex Scroll-a, u suprotnom Android će gasiti njegov interfejs.

Flex Scroll služi za automatizovanje skrolovanja sadržaja na ekranu. Radi tako što kada pokrenete aplikaciju u kojoj ste mu dali dozvolu, sa leve strane ekrana pojaviće se njegov meni. Ovaj meni možete slobodno da pomerate po ekranu, kao i da ga sakrijete, a u podešavanjima možete prilagoditi njegov izgled i opcije koje će da sadrži.

Opcije obuhvataju skrolovanje nagore ili nadole i to malom ili velikom brzinom, pomeranja sadržaja nagore ili nadole stranicu po stranicu, povratak na vrh stranice, kao i tajmer za skrolovanje, koji će automatski skrolovati u vremenskim intervalima koje sami zadate. Tokom korišćenja primetili smo da skrolovanje ponekad pomalo secka, pogotovu pri manjim brzinama, ali nam ovo nije previše smetalo, a samo korišćenje aplikacije je bilo prijatno i intuitivno.

Flex Scroll - u aplikaciji

Ukoliko provodite dosta vremena ispred svoj telefona, isprobajte Flex Scroll

Tokom korišćenja Flex Scroll-a, najviše smo koristili opciju koja skroluje stranicu po stranicu, ali možemo da zamislimo i situacije kada bi ostale opcije mogle biti korisne. Ipak, nama lično polovina užitka u gubljenju vremena ispred ekrana telefona predstavlja sam čin skrolovanja, tako da ovo nije aplikacija za nas. Međutim, ovo nikako nije kritika i verujemo da postoje mnogi koji se neće složiti sa našim mišljenjem, tako da vas ohrabrujemo da je isprobate, možda vam se i svidi.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *