FlipFlip – Brzo i jednostavno do savršenog slideshow-a

FlipFlip – Brzo i jednostavno do savršenog slideshow-a

Većina nas voli da pokazuje slike sa odmora prijateljima. Međutim, pitanje je da li naši prijatelji uživaju u gledanju naših fotografija ili im je to monotono? Jedan način da gledanje slika učinimo zanimljivijim je da napravimo slideshow. Kada u slideshow dodamo još i muziku i efekte, tada je uživanje u gledanju slika zagarantovano.

FlipFlip je besplatan program za Windows 7, 8 i 10, pomoću koga možete da napravite slideshow, zajedno sa muzikom i efektima, a u slideshow možete da dodate i video snimke i GIF-ove.

Kako radi FlipFlip?

FlipFlip je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što treba da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete ugledaćete lep i pomalo prazan korisnički interfejs. Gledanje pojedinačnih slika nije moguće. Tehnički jeste ako napravite slideshow sa samo jednom slikom, ali program nije namenjen za ovakvo korišćenje.

FlipFlip meni

FlipFlip radi po jednostavnom principu. Dodajte pojedinačne slike ili cele foldere sa slikama, kliknite duplim klikom na napravljeni slideshow i otvoriće se novi prozor u kome će se prikazivati vaš slideshow. Ono što nam se posebno svidelo je to što u slideshow možete da dodate i video snimke i GIF-ove, a slike u slideshow-u ne moraju da budu samo sa vašeg računara, već ih možete učitati i sa online servisa kao što su Tumblr, Imgur, Reddit, Instagram i drugi.

Kada pokrenete slideshow, postavite miša iz gornju ivicu prozora i prikazaće se komande za upravljanje slajdovima. Ovde imamo samo tri komande, da pauziramo slideshow, da vratimo na prethodnu i pomerimo na sledeću sliku. Ako miša postavite iz levu ivicu, pojaviće se meni u kome detaljno možete da uredite kako će se slideshow prikazivati. Tu možete da podesite da slike budu uvećane, odredite efekat kada se prelazi sa jedne slike na drugu, da dodate tekst u sliku i još mnogo toga.

Prijatno nas je iznenadilo to što program sadrži čitavu sekciju za obradu video snimaka. Opcije koje ovde imamo, naravno, nisu detaljne kao kod programa za obradu video snimaka, ali ćete moći da odaberete koji deo snimka želite da se prikaže, promenite pozadinu i još par opcija. FlipFlip podržava i dodavanje muzike u slideshow. Kao i kod videa, ovde imamo nekoliko opcija pomoću kojih možemo da podesimo kako će se muzika reprodukovati.

FlipFlip podesavanja

Kada želite da sačuvate svoj slideshow, to možete uraditi exportovanjem fajla u JSON formatu, a kada slideshow želite da pustite, potrebno je da fajl učitajte u program. Ovde ide i jedina zamerka koju imamo, a to je da je za puštanje slideshow-a neophodno da imate FlipFlip na uređaju na kome se pušta slideshow. Ipak, ovo nije tako veliki problem zato što je program prenosiv i možete ga držati na USB-u.

FlipFlip sadrži sve opcije da napravite savršen slideshow

Bez problema možemo da kažemo da je FlipFlip fenomenalan program. Ako na sve ovo dodamo i da je program potpuno besplatan i da ne postoji opcija da bilo šta dodatno kupite, već sve opcije odmah i u potpunosti dobijate, morate priznati da od ovoga ne može bolje. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da FlipFlip dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *