Forest – Fokusirajte se lakše na posao

Forest – Fokusirajte se lakše na posao

Forest je besplatan plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome, a sadrži i aplikaciju za Android i iOS i pomoći će vam da se lakše fokusirate na svoj posao. U ovoj recenziji fokusiraćemo se na plugin verziju programa. Ukoliko vas interesuje verzija za mobilne uređaje, o Forest aplikaciji smo pisali u ovom postu.

Kako radi Forest?

Kada instalirate Forest plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Za korišćenje plugin-a nije potrebno da napravite nalog, ali za opciju sinhronizacije sa mobilnom aplikacijom, moraćete se ulogovati sa istim nalogom sa kojim ste se ulogovali u aplikaciji.

Forest meni

Forest radi po jednostavnom principu. Postoje dve sekcije ili liste, My Blocklist i My Allowlist. U prvu listu je potrebno da uneste URL adrese veb sajtova koje ne želite da posećujete tokom rada. Ovde ćete dodati, na primer, adrese društvenih mreža, YouTube-a i ostalih satova koje posećujete radi zabave. U drugu listu potrebno je da dodate veb sajtove koje koristite u poslu i koje ćete posećivati dok radite.

Kada zavrište sa podešavanjem ovih lista, kliknite na ikonicu plugin-a i moći ćete da odaberete između dva režima rada. Prvi je Blocklist mode i u ovom režimu moći ćete da pristupite svim veb sajtovima osim onih koje ste dodali u My Blocklist-u. Drugi režim je Allowlist mode i u ovom režimu moći ćete da posetite samo veb sajtove koje ste dodali u My Allowlist-u.

Na kraju, podesite vreme koliko ćete koristiti odabrani režim, kliknite na sliku drveta i plugin će početi sa radom. Vreme će odbrojavati unazad, a drvo na koje ste kliknuli će početi da raste i da vas na taj način motiviše da izdržite. U svakom trenutku možete da prekinete rad plugin-a i u tom slučaju drvo će uvenuti.

Forest podesavanja

Forest će pomoći određenom tipu korisnika

Forest je interesantan plugin, ali ovde moramo da damo isti zaključak koji smo dali i u recenziji aplikacije, a to je da ovo nije plugin za svakoga i da će njegova efikasnost zavisiti od pojedinca. Ukoliko smatrate da vam ovako nešto može pomoći, toplo vam preporučujemo da isprobate Forest.

Platforma:
Mozilla Firefox, Google Chrome, Android i iOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo Forest verziju za Firefox, ako želite da preuzmete verziju za Chrome, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *