Top 4 najbolje besplatne Android aplikacije za učenike i studente

Top 4 najbolje besplatne Android aplikacije za učenike i studente

Moderna tehnologija nam pomaže u svim aspektima života, a najveće benefite je dobilo obrazovanje. Svi se podsmevamo vremenu kada su nam učitelji i profesori govorili kako nećemo uvek imati digitron ili enciklopediju pri ruci. Te izjave su definitivno bile pogrešne, ali iako se način na koji učimo promenio, činjenica da moramo da učimo nije.

Pored lako i brzo dostupnih informacija, tehnologija nam pomaže da učimo i na druge načine, a mi smo napravili listu od četiri najbolje besplatne Android aplikacije za učenike i studente koje će im pomoći da što lakše savladaju gradivo.

Notion

Notion

Prva stvar koja je potrebna svakom učeniku ili studentu je dobra aplikacija za hvatanje beleški, a u toj kategoriji Notion je po našem mišljenju najbolji. Aplikacija je besplatno dostupna za Windows 7, 8, 10, macOS, Android i iOS, kao i putem veb sajta. Ovako široka dostupnost je veliki plus aplikacije, zato što se vaše beleške čuvaju u Cloud-u, pa im lako možete pristupiti sa svih svojih elektronskih uređaja.

Glavni razlog zašto smo izabrali Notion je zato što pored hvatanja beleški, ova aplikacija se može koristiti za planiranje i organizovanje svih školskih obaveza. Možete kreirati kalendare sa podsetnicima, upravljati projektima, pisati dnevnike i liste obaveza i još mnogo toga.

Sa ova velikim brojem opcija, aplikacija zahteva određeno vreme da bi naučili kako najefikasnije da je koristite. Tu u pomoć dolaze kratki video tutorijali koji su dostupni u samoj aplikaciji, kao i na YouTube-u. Oni će vam pomoći da se upoznate sa korisničkim interfejsom i glavnim opcijama koje Notion nudi.

Platforma:
Veb sajt, Windows 7, 8, 10, macOS, Android i iOS

Posetite Notion veb sajt.
Preuzmite Notion za Windows i macOS.
Preuzmite Notion za Android i iOS.

Microsoft Office

Microsoft Office

Na računaru, Microsoft Office je jedan od najpopularnijih paketa programa. Iako je inicijalno bio usmeren na kancelarijsku upotrebu, što se vidi u imenu, danas se koristi u mnogim oblastima, među kojima je i školstvo.

Skoro je sigurno da ćete tokom školovanja često dobijati prepiske predavanja, prezentacije i skripte napravljene u PDF, Word i PowerPoint formatu, zato je dobra vest da su Microsoft Office besplatne aplikacije za Android i iOS odlične za pregledanje i uređivanje dokumenata napravljenih pomoću računarske verzije ovih programa.

Takođe, ukoliko svoje dokumente čuvate u Cloud-u, biće vam dostupni na svim uređajima, kao je slučaj i kod prethodne aplikacije, a od nedavno je dostupna i opcija grupnog uređivanja dokumenata, slično kao što imamo u Google Drive-u.

Istina je da ovde pomalo varamo, zato što nije u pitanju jedna, već nekoliko aplikacija, ali imajući u vidu da su ovi programi oduvek išli zajedno, nadamo se da ćete se složiti sa našom odlukom da ih stavimo u jednu kategoriju.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Microsoft Office za Android.
Preuzmite Microsoft Office za iOS.

Forest

Forest

Sada kada imamo aplikacije za baratanje dokumentima i hvatanje beleški i organizaciju, sve što nam ostaje je da zagrejemo stolicu. Na žalost, ovde nema aplikacije koja će magično učiniti da sve odmah razumete i zapamtite, ali smo pronašli nešto što će vam možda pomoći da pronađete motivaciju da nastavite sa učenjem.

Forest je besplatna aplikacija za Android, dok na iOS-u košta 1.99 $ i ima za cilj da vas motiviše da učite na vrlo interesantan način. Naime, kada želite da počnete sa učenjem u aplikaciji pritisnite dugme start i virtuelno drvo će biti zasađeno. Tokom učenja, dok ne koristite telefon, drvo će polako rasti. Ukoliko izađete iz aplikacije, drvo će uvenuti. Što duže ne koristite telefon, drvo će rasti sve više, a dobićete i mogućnost da zasadite nova drva. Ukoliko izdržite dovoljno dugo, možete da imate čitavu malu šumu.

U suštini, cilj aplikacije je da vas kroz ovu zaraznu igricu natera da stalno ne uzimate i ne gledate u telefon. Koliko će ovo biti efikasno zavisi od pojedinca, ali bez sumnje može pokazati kolika vam je koncentracija.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Forest.

Mathway

Mathway

Većina će se složiti da je matematika jedan od najtežih predmeta, zato naša poslednja aplikacija pokušava da pomogne onima koji izučavaju ovu nauku. Mathway je besplatna aplikacija za rešavanje matematičkih problema dostupna za Android i iOS, koja je na računaru dostupna putem plugin-a za Chrome i Firefox.

Aplikacija je jednostavna za korišćenje. Sve što treba da uradite je da unesete zadatak u aplikaciju i dobićete rešenje tog zadatka. Razlog zašto je Mathway toliko dobar, je zato što pored rešenja, možete da vidite i celokupan postupak koje je korišćen za rešavanje zadatka, zajedno sa objašnjenjima. Odlična opcija koja će vam pomoći da razumete komplikovane matematičke probleme.

Još jedna odlična opcija je da ne morate ručno da unosite zadatak, mada je to naravno moguće. Postoji opcija pomoću koje možete da slikate zadatak i aplikacija će prepoznati simbole i automatski uneti i rešiti zadatak.

Platforma:
Android, iOS, Chrome i Firefox plugin

Preuzmite Mathway plugin za Chrome i Firefox.
Preuzmite Mathway za Android.
Preuzmite Mathway za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *