Forget Me Not – kontrola internet privatnosti

Forget Me Not – kontrola internet privatnosti

Teško je zamisliti život bez interneta, na žalost, još teže bez stalnog praćenja i sakupljanja naših privatnih podataka. Međutim, vreme je da preuzmemo kontrolu nad time koji sajtovi šta pamte od naših podataka i šta će se desiti kada sledeći put odemo na neki od njih.

Forget Me Not je besplatni plugin za Mozilla Firefox pretraživač koji sadrži pregršt funkcija usmerenih na čuvanje ili brisanje podataka koje će browser ili web sajt-ovi čuvati nakon naše posete.

Kako radi Forget Me Not?

Forget Me Not je interesantan, mada ne i originalan plugin za Firefox. Kao i mnogi slični plugin-ovi, donosi opcije koje se bave čuvanjem i brisanjem kolačića i istorije pretrage. Ono što ga izdvaja od konkurencije je bogatstvo opcija koje nudi čime će biti interesantan onima koji provode dosta vremena na internetu.

Forget Me Not meni

Sa svim ovim opcijama, na žalost, Forget Me Not nije namenjen početnicima. Sve opcije su detaljno objašnjene, a neka objašnjenja su duga i po nekoliko strana. Često će biti slučaj da će početnicima biti potrebna objašnjenja za objašnjenja.

Kada instalirate plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu ekrana. Kada kliknete na ovu ikonicu pojaviće pregledan i dobro organizovan meni. Nećemo detaljno ulaziti u opcije koje se ovde nalaze, zato što ih ima stvarno mnogo, samo ćemo reći da ćete morati dobro da razmislite kako želite da podesite svoje browsing iskustvo.

Za sajtove možete da postavljate pravila, među kojima su uglavnom ona koja se tiču upravljanjem kolačićima i istorijom pretrage. Takođe, sajtove možete da dodajete na različite liste, gde svaka lista ima svoja pravila koja sami postavljate, a ova pravila možete da promenite u svakom trenutku.

Forget Me Not podaci

Već smo pohvalili korisnički interfejs, ali želimo da dodatno istaknemo da je organizacija fenomenalna. Korišćenje zahteva da se upoznate sa opcijama koje se ovde nalaze, ali kada prođete proces učenja, videćete koliko je sve intuitivno i logički organizovano.

Zaključak

Forget Me Not je ostvarenje sna za svakog “računarskog moljca”. Nismo pronašli ni jedan aspekt za koji smo pomislili da može biti bolji, niti opciju koja nam je zafalila. Ukoliko se početnik ovo nije plugin za vas, ali u suprotnom, bolje od ovoga ćete teško pronaći.

Platforma:
Mozilla Firefox

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *