Geografija sveta – Kviz

Geografija sveta – Kviz

Geografija sveta – Kviz je besplatna aplikacija za interaktivno učenje geografije kroz igru. Postoji u verzijama za Android i iOS mobilne platforme. Namenjena je širokom krugu korisnika koji žele da saznaju nešto više o geografiji sveta.

Šta je Geografija sveta – Kviz?

Učite geografiju tako što učestvujete u kvizu. Pitanja imaju ponuđene odgovore, vi birate jedan od njih. Pitanja su postavljena jednostavno, recimo prikaže se slika zastave neke zemlje i vi pogađate u ponuđenim odgovorima čija je to zastava, ili se prikaže mapa neke države, a vi u ponuđenim odgovorima birate koja je to država. Vreme odgovaranja na pitanja je ograničeno.

Autori su se potrudili, pa su osmislili 6000 pitanja i podelili ih na četiri nivoa težine. U aplikaciju su uneli 2000 slika. Pitanjima i odgovorima je pokriveno 400 različitih zemalja, regiona i ostrva, a to znači da obuhvata sve kontinente i države planete Zemlje (Evropu, Aziju, Afriku, Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antartik). Učićete o geografskim karakteristikama država, mapama, jezicima koji se govore u tim državama, religijama, stanovništvu, glavnim gradovima, valutama, morima, zastavama, površinama zemalja itd.

Možete da pratite napredovanje u znanju. Obično krećete od početnog i postepeno napredujete do viših i naprednih nivoa. Međutim, ako vam je to dosadno, birate na koji nivo želite da idete. Zadaci se prilagođavaju vašem tempu i nivou znanja. Napredovanje vas motiviše za nastavak učenja – igre.

Kada uradite kviz odmah dobijate rezultate, pregled tačnih i pogrešnih odgovora. Tako možete da vidite gde grešite i da se fokusirate na oblasti gde ste postigli slabije rezultate, kao i da proverite da li ste bolji od prijatelja ili porodice ako se s njima takmičite. Po želji, učestvujete sami ili se povezujete vsa prijateljima i onda da se međusobno takmičite. Svoj rezultat koji postignete u znanju geografije možete da upoređujete sa rezultatima drugih korisnika širom sveta.

Geografija sveta - Glavni ekran

Završno mišljenje o aplikaciji Geografija sveta – Kviz

Aplikacija Geografija sveta – Kviz se približava pedagoškom idealu o učenju kroz igru. Jednostavna je i intuitivna, brzo se snalazite. U isto vreme je i zabavna i edukativna. Sve potrebne informacije su lako dostupne. Ne morate imati nikakvo prethodno iskustvo u ovakvim kvizovima. Prilagođena je različitim uzrastima. Za one koji već imaju iznadprosečna znanja iz geografije možda nedostaju specifičnije i manje poznate informacije. Do sada je ovu aplikaciju preuzelo više miliona ljudi. Pored verzije na srpskom postoji na više od dvadeset jezika. U svakom slučaju, posle ovog kviza znaćete nešto više o geografiji naše planete.

Dugme Download vam daje link za instalaciju Android verzije Geografija sveta – Kviz. Za iOS verziju kliknite OVDE.

Platforma:
Android i iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *