Handy Start Menu

Handy Start Menu

Programi za poboljšanje „Start menu“ su brojni, a najviše primedbi na Windows-ov Start Menu odnose se na prenatrpanost istog i da je potrebno previše koraka da bi se došlo do željene aplikacije.

Handy Start Menu rešava ove probleme tako što grupiše alatke i prečice po kategorijama i tako menjajući gomilu foldera sa prečicama grupa. Takođe, lako možete vratiti stari Start Meni. Program je naravno, besplatan.

Otvarajući desktop ikonicu programa otvara se prozor sa „About“ sekcijom i tri komande, omogući (enable), onemogući (disable) program, prilagodi kategorije (adjust categories) i „offer feedback“.

Da bi se pristupilo kontrolnom delu programa može se kliknuti i na ikonicu u system tray-u. Klikom na „enable“ dugme menja se izgled start menija i svi programi prebacuju se u predefinisane grupe. Nekoliko aplikacija nisu se uklopile u definisane grupe ali klikom na dugme „Adjust Categories“ i izabirom kategorija iz pozamašne liste sve se uklopilo. Kreiranje prilagođenih (custom) grupa takođe je podržano. Među predefinisanim kategorijama nalaze se Office, Graphics and Design, Utilities, Fun and Games, Internet i For Developers.

Klikom na Back dugme vraćate se na prvobitni izgled Start Menija. Klikom na All Programs, vraćamo se na Handy Start Menu listu ponovo. Programske ikonice zamenjene folderima Handy Start Menu-ja sačuvane su u pogledu drveta (tree view). Klikom na ikonicu nekog programa, aplikacija se odmah otvara, a vi možete nastaviti kretanje po folderima.

Handy Start Menu rešava problem prenatrpanosti grupisanjem važnih stvari zajedno, dodaje mogućnost otvaranja aplikacija klikom i imate Windows poboljšanje koje je u stvari pravo poboljšanje.

Toplo preporučujemo svima koji imaju tonu aplikacija na svojim računarima, a i onima koji vole uredan i lako pristupačan Start Menu.

Sistemska zahtevnost:
Windows XP/Vista/Windows 7/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

 • Ja skinem Handy Start Menu ali kad dođe da se instalira do drugog koraka onda zakoci i nece dalje. MOLIM POMOĆ

  • Da bi smo mogli da vam pomognemo, morate nam dati više informacija:

   1) koji Windows koristite?
   2) da li imate neki AntiVirus koji možda blokira instalaciju?
   3) da li vam se slična stvar događa i kada probate da instalirate neki drugi program ili samo ovaj?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *