Start Everywhere – alternativa za Windows-ov Start meni

Start Everywhere – alternativa za Windows-ov Start meni

Start meni u Windows-u 10 je oduvek bio predmet kritike. Pored reklama koje je Microsoft odlučio da nagura u njega, loše organizacije i manjka opcija za podešavanja ovo nije začuđujuće. Na svu sreću, imamo gomilu programa koji menjaju, dopunjuju ili nam daju alternativu za Start meni.

Jedan takav program je Start Everywhere. Ovo je besplatan program koji radi na Windows-u 7, 8 i 10, a može da radi i kao zamena i kao dopuna za klasičan Start meni. Po svojim opcijama i interesantnom načinu organizacije Start Everywhere se izdvaja od konkurencije i vredi baciti pogled na njega.

Kako radi Start Everywhere

Start Everywhere ne poseduje instalaciju, dovoljno je samo da ga download-ujete i pokrenete. Ipak, program nije stvarno portabilan. To je zato što u AppData folderu pravi svoj folder u koji smešta svoja podešavanja. To znači da ako na jednom računaru podesite program, a onda tu istu kopiju programa pokrenete na nekom drugom računaru, sva podešavanja koja ste uradili neće biti dostupna.

Kada pokrenete program na ekranu će se pojaviti komandna ikonica koju možete slobodno da premeštate po ekranu i koja će uvek biti iznad svih drugih prozora. Klikom na ovu ikonicu ili na Start dugme otvoriće se meni koji se drastično razlikuje od standardnog Start menija. Moguće je isključiti opciju da se klikom na Start dugme otvara meni ovog programa, tako da tu ostane Windows-ov Start meni.

Start Everywhere meni

Svi instalirani programi će biti poređani po abecednom redu, a posebno je interesantno da će brojčano biti označeno koliko programa se nalazi pod svakim slovom. Pored toga, Start Everywhere na naročit način izdvaja sistemske od instaliranih alatki i još jednostavnije krči put do, recimo, Control Panela, Power opcija ili Command Prompta.

Još jedna stvar kojom se Start Everywhere ponosi su podešavanja. Maltene sve je moguće promeniti i prilagoditi vašem ukusu i potrebama. Moguće je dodavati fajlove i foldere koje najčešće koristite, menjati boju, temu i font interfejsa, kao i prečice za otvaranje menija.

Start Everywhere podesavanja

Dizajn programa izgleda pomalo zastarelo, ali je pregledan i veom lak za snalaženje. Iz iskustva znamo da se ovakav dizajn interfejsa nekima dopada, a nekima ne.

Start Everywhere je odlična zamena za standardni Windows-ov Start meni

Start Everywhere nam se veoma svideo. Osim korisničkog interfejsa, koji će se nekima svideti, a nekima ne, nismo pronašli ni jednu zamerku vrednu pomena. Predlažemo vam da ga isprobate i sami se uverite u njegov kvalitet.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *