SuperCook – kuvar koji uvek ima dobre ideje

SuperCook – kuvar koji uvek ima dobre ideje

SuperCook je besplatna aplikacija sa osnovnom namenom da pronalazi recepte za kuvanje. Postoji u verzijama za Android i iOS mobilne platforme.

Ponekad ne znate šta da spremate, nemate vremena za novu nabavku, ne ide vam se u prodavnicu. Imate neke namirnice u frižideru sa kojima ne znate šta da radite. Želite da se hranite dijetalno, ali ne znate šta sa namirnicama koje već imate, ili vaši ukućani ili gosti imaju poseban režim ishrane ili su alergični na neku hranu? Ponekad se pitate kako iskoristiti sastojke u svojoj kuhinji na najbolji način, možda najracionalnije, možda najukusnije, možda najzdravije?

Način funkcionisanja aplikacije SuperCook

SuperCook aplikacija kreće u pronalaženje recepata za spremanje hrane počev od sastojaka koje već imate u svojoj kuhinji. Da, to znači da za svaki recept nećete morati ići u prodavnicu da bi nabavili što je potrebno za kuvanje. SuperCook automatski pretražuje svoju bazu sa receptima na internetu i nudi vam listu recepata koje možete spremati od postojećih namirnica. Kada izabere recept aplikacija vam daje ocenu tog recepta kao i vreme potrebno za njegovu pripremu. Možete da pogledate i nutritivne vrednosti izabranog recepta (broj kalorija, masti, ugljene hidrate, proteine, holesterol itd.).

Da biste pronašli recepte aplikacija mora da zna šta imate od sastojaka u svojoj kuhinji. Potrebno je da dodate namirnice u SuperCook ostavu. To možete uraditi na dva načina. Prvi je da uđete na spisak namirnica podeljen u podkategorije (voće, povrće, meso, jaja, mlečni proizvodi, začini) koje nudi aplikacija i odaberete one koje imate. Tako ćete napraviti svoj kuhinjski inventar u koji možete dodavati i namirnice koje ređe koristite. Drugi metoda koji SuperCook nudi je još jednostavniji način pravljenja liste namirnica. U aplikaciji postoji ikonica mikrofon, kliknite na nju, otvorite frižider i ostavu i izgovorite šta sve vidite u kuhinji. Aplikacija će odmah dodati sve namirnice koje ste izgovorili i uključiti ih u ponudu recepata. Kada potrošite neku namirnicu, samo je izbacite sa liste i SuperCook sam ažurira novu listu ponuđenih recepata.

SuperCook - Menu

Prednosti korišćenja SuperCook aplikacije

Uz ovu aplikaciju priprema i konzumiranje hrane vam neće nikad dosaditi, niti postati monotoni. SuperCook ima bazu recepata od preko 11 miliona, a više od 55 hiljada tih recepata je na srpskom jeziku. Tako velika baza recepata daje mogućnost eksperimentisanja i razvijanja sopstvene kreativnosti u pripremi hrane. Da bi se prilagodio vašim ukusima, SuperCook vam nudi niz filtera pomoću kojih vi birate: ključne sastojke jela, vrste jela, vrste kuhinje (azijska, francuska, grčka, italijanska, karipska itd.), vrste dijete (bezglutenska, veganska, vegetarijanska). Konačno možete probati i nova jela koja do sada niste imali priliku da pravite. Čak vam daje i nove recepte koje biste mogli pripremiti, ako biste dodali samo jedan novi sastojak. Da bi ste se lakše snašli među tolikim brojem recepata oni su podeljeni po kategorijama: supe, predjela, salate, glavna jela…

Korišćenje ove aplikacije može vam pomoći da pravite manje otpada i sprečite kvarenje hrane. Aplikacija će vas usmeriti da iskoristite ono što imate na vreme, da ne prekoračite rok trajanja i ne dozvolite da vam se hrana pokvari. Tako ćete biti odgovorni i prema sebi i prema okolini. Zašto se izlagati novom trošku kad možete racionalnije da iskoristite ono što već imate u kuhinji.

SuperCoook je jednostavna i pregledna aplikacija. Nema potrebe za učenjem kako se primenjuje. Nismo primetili ni jednu ozbiljnu manu. Redovno se ažurira; trenutno je u verziji 2.0.24. Do sada je više od milion ljudi preuzelo ovu aplikaciju. Možda i vaš život postane ukusniji uz SuperCook!

Ako vam se svideo ovaj post, pogledajte i Top 5 najboljih besplatnih Android i iOS aplikacija za kuvanje.

Dugme Download vam daje link za instalaciju Android verzije SuperCook-a. Za iOS verziju kliknite OVDE.

Platforma:
Android i iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *