Heynote – Sticky notes na mobilnom telefonu

Heynote – Sticky notes na mobilnom telefonu

Sticky notes ili lepljive poruke su nešto što već duže vreme imamo na računaru. Ovo nam omogućava da ekran postavimo “samolepljivi papir” na koji možemo da napišemo neku poruku ili podsetnik. Ukoliko ste ljubitelj ovakvih programa na računaru, verovatno želite istu funkcionalnost i na mobilnom telefonu. Aplikacija koju ćemo vam predstaviti radi upravo ovo.

Heynote je besplatna aplikacija za Android koja će vam omogućiti da na home i lock ekran postavite belešku, podsetnik ili kratku poruku.

Kako radi Heynote?

Kada instalirate i pokrenete Heynote, ugledaćete ružnjikav korisnički interfejs, koji je pregledan i lak za korišćenje. Pre nego što krenemo da pišemo o samoj aplikaciji bitno je pomenuti da ona neće raditi na svim modelima pametnih telefona, među kojima su i oni iz Xiaomi-jeve ponude.

Heynote meni

Heynote radi po jednostavnom principu. Kada pokrenete aplikaciju prvo što treba da uradite je da odaberete da li želite da postavite poruku na home ili lock ekran. Home ekran je ekran koji se vidi kada otključate telefon, deo gde se nalaze ikonice aplikacija, a lock ekran je onaj koji se vidi kada je telefon zaključan.

Posle ovoga, pritisnite na dugme sa znakom plus i otvoriće se meni u kome treba da napišete svoju poruku. Kada završite sa pisanjem poruke, moći ćete da odredite koliko velika će biti poruka, boju pozadine “papira”, kao i gde će se ona naći na ekranu. Moguće je napraviti neograničen broj poruka, mada je ovde veličina ekrana ograničenje.

Kada završite sa pisanjem poruka i kada odaberete njihovo mesto na ekranu, pritisnite na dugme Apply i poruke će biti postavljenje na ekran koji ste odabrali. Ovo radi tako što će aplikacija promeniti pozadinu ekrana i umesto slike će postaviti novu sliku, koja će biti poruka koju ste napisali.

Heynote - poruka na ekranu

Način na koji radi Heynote nije ono što smo zamišljali

Iskreno, nismo zamišljali da će Heynote raditi na ovakav način, to jest, da će poruke biti slika za pozadinu sa tekstom i moramo priznati da nam se ovo i nije baš svidelo. Glavni problem je to što će ikonice aplikacija biti postavljene iznad poruka. Iz ovog razloga, moraćete da organizujete ikonice tako da ne zaklanjaju poruku, što može biti nezgodno. Mnogo bolje bi bilo da aplikacija na ekran postavlja widget sa porukom.

Ipak, ovo je samo naše mišljenje i verujemo da ima onih kojima ovo neće smetati. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, pa ukoliko verujete da je ovo nešto što će vam koristiti, predlažemo vam da isprobate Heynote.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *