Hippo Video – Snimanje ekrana direktno iz Chrome-a

Hippo Video – Snimanje ekrana direktno iz Chrome-a

Stariji među nama se sećaju vremena kada je snimanje ekrana ili veb kamerom predstavljalo veliki problem. Programi koji su nam bili dostupni su radili kada je to njima odgovaralo, a za uređivanje snimaka smo morali da koristimo dodatne alate, da ne pominjemo da su besplatne verzije ovih programa bile maltene nečuvene, a one koje su postojale su imale samo najosnovnije opcije.

Srećom, danas je situacija potpuna drugačija. Pored velikog broja izuzetno kvalitetnih programa koje možemo kupiti, imamo i besplatne opcije, koje po kvalitetu ne zaostaju ni u kom pogledu. Stvari su se toliko promenile da danas imamo i veliki izbor dodataka (plugin-ova) za internet pregledače koji sadrže sve opcije za profesionalno obavljanje posla.

Jedan takav dodatak je Hippo Video, besplatan plugin za Google Chrome, koji omogućava snimanje veb kamerom, kao i snimanje ekrana, a nudi i mogućnost uređivanja snimljenog videa.

Kako radi Hippo Video?

Kada instalirate Hippo Video plugin njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu Chrome-a, a prva stvar koju treba da uradite je da napravite nalog. Ovo nije neophodno i plugin možete koristiti bez naloga, ali tada će vam biti dostupne jedino opcije za snimanje. Pošto je nalog besplatan, predlažemo vam da ga napravite, čak i ako ne mislite da ćete koristiti dodatne opcije koje će tada postati dostupne.

Hippo Video meni

Kada kliknete na ikonicu plugin-a, ugledaćete dve glavne opcije, a to su snimanje ekrana i snimanje veb kamerom. Kada snimate ekran možete da odaberete da se snima ceo ili samo određeni deo ekrana. Po završetku snimanja, pojaviće se opcija da snimak sačuvate, a ukoliko ste napravili nalog snimak će automatski biti sačuvan na vašem nalogu.

Na svom nalogu, kome pristupate putem Hippo Video veb sajta, pored čuvanja snimaka, imate opciju da snimke delite sa članovima svog tima, koji takođe moraju da imaju nalog, a možete i da uređujete snimak. Za uređivanje snimka postoje dve opcije, besplatna i plaćena.

Besplatna opcija nudi osnovne funkcije kao što su sečenje videa, dodavanje teksta, ramova, slika i slično. Napredne opcije su dostupne samo u plaćenoj verziji, ali ono što je ovde dostupno je sasvim dovoljno za većinu korisnika. Ukoliko vam je potreban program za profesionalnu obradu videa, Hippo Video može da posluži, ali ima i boljih opcija.

Hippo Video podesavanja

Hippo Video je solidan izbor za ne tako zahtevne korisnike

Glavna prednost Hippo Video plugin-a je njegova jednostavnost. Ne morate da se petljate sa instalacijom i podešavanjem komplikovanih programa, radi odlično, a besplatna opcija za uređivanje videa je sasvim dovoljna za većinu korisnika.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *