InsertLearning – Interaktivna lekcija od svakog veb sajta

InsertLearning – Interaktivna lekcija od svakog veb sajta

Online nastava je postala deo svakodnevice tokom pandemije Korona virusa. Sa razvojem online nastave, razvili su se i alati koji pomažu da ovakav vid učenja postane što efikasniji i pristupačniji, kako učenicima, tako i profesorima. Imajući u vidu da učenici provode mnogo više vremena na internetu od profesora, alati koji će na jednostavan način omogućiti profesorima da održe nastavu su izuzetno bitni.

InsertLearning je besplatan plugin za Google Chrome internet pregledač koji učenicima i profesorima omogućava da što bolje i lakše organizuju i održe online nastavu.

Kako radi InsertLearning?

Kada instalirate InsertLearning plugin njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu ekrana. Prvo što morate da uradite je da napravite besplatan nalog i da se ulogujete. Posle toga potrebno je da izaberete da li ste učenik ili profesor i plugin će biti spreman za upotrebu.

InsertLearning

Ideja InsertLearning plugin-a je da profesorima omogući od svakog veb sajta naprave interaktivnu lekciju. Oni mogu da odaberu bilo koji veb sajt, obeleže najbitnije delove, dodaju komentare koji mogu biti pisani, ali i u obliku videa, postave kvizove koji su ubačeni direktno u veb stranicu i na taj način učenicima omoguće da lako i brzo nauče lekciju. Učenici takođe mogu da obeležavaju delove teksta koje smatraju bitnim i ostavljaju komentare, koje nastavnici mogu da pročitaju i daju svoje odgovore.

Za učenike, korišćenje je jednostavno. Oni će od profesora dobiti kod koji je potrebno da unesu u plugin i dobiće prikaz svih lekcija. Za profesore, plugin je nešto komplikovaniji, ali i dalje jednostavan za korišćenje. Naime, profesori prvo treba da odaberu koji predmet predaju i za koji razred.

InsertLearning će im onda ponuditi veliki broj online resursa iz njihove oblasti koje mogu da koriste, a mogu da koriste i veb sajtove po sopstvenom izboru. Jedini problem ovde je činjenica da su predloženi veb sajtovi na engleskom jeziku, tako da će profesorima koji predaju na drugim jezicima biti manje korisni.

InsertLearning je fenomenalan alat koji će pomoći i profesorima i učenicima

InsertLearning je fenomenalan plugin. Korišćenje je jednostavno, a način na koji učenicima pomaže pri učenju je originalan i može im uštedeti dosta vremena. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *