Instagram za Android čisćenje keš memorije

Instagram za Android čisćenje keš memorije

Android ikonica za podesavanja

Svaka Android aplikacija sadrži keš (cache) memoriju, koja služi da ubrza učitavanje i rad aplikacije tako što čuva sadržaj koji aplikacija preuzima sa interneta kako bi pri sledećem pokretanju aplikacije, taj sadržaj bio prikazan iz keša umesto da se svako put downloaduje ispočetka. Keš memorija je veoma korisna, ali vremenom počne da zauzima previše mesta i na taj način usporava uređaj. Dešava se i da se razni parametri promene online, a mi ih imamo sačuvane u kešu u starom izdanju, pa nam onda aplikacije ne radi sve dok ne obrišemo keš.

U zavisnosti od korisnika do korisnika, čišćenje keš memorije može biti veoma korisno, ali i nemora. Ako na primer, posećujete samo par veb stranica i retko otvarate online bilo šta drugo, veoma je korisno imati keš memoriju jer će znatno ubrzati njihovo učitavanje. Ali ako na primer svaki put otvarate drugu veb stranicu, keš memorija će zauteti previše memorije i neće mnogo ubrzati učitavanje tih stranica. Sve aplikacije u Androidu koriste keš memoriju za brže učitavanje.

Keš memorija ne sadrži važne informacije tako da čišćenje i brisanje neće poremetiti telefon ili aplikaciju osim što će izgubiti tu privremenu memoriju za brže učitavanje. Nakon brisanja keš memorije aplikacija će raditi malo sporije dok se opet ne napravi nova keš memorija.

Kod Instagram aplikacije za Android što je više koristite to će više memorije zauzimati. U zavisnosti od telefona keš memorija Instagrama može vremenom da zauzme ekstremno mnogo mesta u telefonu i da počne da baguje i da usporava rad celog telefona. To se da lako srediti brisanjem te keš memorije, što je veoma lako za uraditi. Brisanje keš memorije neće vam poremetiti bilo kakva Instagram podešavanja niti login informacije.

Kako bi ste očistili Instagram keš memoriju otvorite podešavanja na vašem telefonu (settings) koja obično izgleda kao zupčanik.

Android ikonica za podesavanja

Sledeće treba da pronađete Aplication Menager ili skraćeno Apps. Na različitim telefonima se se ta opcija nalazi na malo drugačijoj poziciji ali je uvek unutar podešavanja.

Android Apps opcija u podesavanjima

Unutar menadžera pronađite aplikaciju Instagram. Menadžer aplikacija u zavisnosti od telefona se veoma razlikuje, ali pronalaženje željene aplikacije ne bi trebalo da bude teško.

Android prikaz pronalazenja Instagram aplikacije

Kada uđete u podešavanja aplikacije videćete opciju Clear Cache. Kod starijih verzija Android sistema se opcija Clear Cache tu nalazi. Ali kod nove verzije Androida opcija Clear Cache zajedno sa opcijom Clear Data je pomerena u Storage opciji kao što je prikazano na slici.

Android prikaz brisanja kes memorije kod Instagram aplikacije

Nakon što ste pronašli opciju „Clear Cache“, sačekajte da vam Android prikaže koliko mesta zauzima keš memorija, to ume da potraje, ali budite strpljivi. Kada se prikaže koliko mesta zauzima keš, možete kliknuti na „Clear Cache“ i time obrisati svu keš memoriju za Instagram. Ovim potezom ste oslobodili mesto u memoriji svog uređaja i omogućili Instagram aplikaciji da povuče sveže podatke sa interneta.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *