InternetTest – Testiranje interneta za početnike

InternetTest – Testiranje interneta za početnike

Kada imate problem sa internetom, prvo što treba da uradite je da testirate svoju internet konekciju. Ukoliko je sve u redu, sledeći korak je da testirate dostupnost veb sajta kome želite da pristupite i proverite da li je tu problem. Ovo je očigledno rešenje za sve koji malo bolje poznaju računarsku tehnologiju.

Oni koji nisu tako vični računarima, čak i ako pročitaju ovaj savet, možda im neće odmah biti jasno kako da ovo urade, a čak i pronađu program ili servis koji ovo radi, neće znati da podese test i protumače dobijene rezultate.

InternetTest je besplatan program za Windows 10 i 11 koji je namenjen manje iskusnim korisnicima i koji će im na jednostavan način omogućiti testiranje interneta.

Kako radi InternetTest?

Kao što smo rekli, InternetTest je namenjen početnicima, tako da za proveru internet konekcije nije potrebno nikakvo podešavanje. Sve što treba da uradite je da pokrenete program i on će automatski proveriti da li vaš internet radi ili ne. Po završetku provere, koja traje manje od jedne sekunde, korisnicima će biti prikazana jednostavna porkua “povezani ste na internet” ili “niste povezani na internet”.

InternetTest meni

Sledeća stvar koju možete da uradite pomoću InternetTest-a je da otkrijete lokaciju bilo kog veb sajta ili svog rutera, što je zgodno ukoliko želite da proverite da li VPN pravilno radi. Sviđa nam se da ovde postoji i opcija da se lokacija prikaže na mapi i to pomoću Google Maps, OpenStreetMap, Bing Maps i Yandex Maps servisa. U podešavanjima možete da odaberete koji servis će se koristiti.

Poslednja opcija koju InternetTest nudi je DownDetector koji će u redovnim intervalima proveravati da li je određeni veb sajt dostupan na internetu i o tome vas obaveštavati. Provera će se vršiti svakih 30 sekundi, a ovaj interval je moguće promeniti. Imajte u vidu da ukoliko je ovaj interval previše mali, može doći do toga da veb sajt pomisli da je u pitanju bot i blokira vašu IP adresu.

Ono što je najbolje kod InternetTest-a je to što za svaku od opcija koje nudi nema potrebe za bilo kakvim podešavanjima. Sve se odvija automatski, a podešavanja koja su dostupna su grafička, izbor jezika, podešavanje notifikacija, da li će se koristiti http ili https protokol i izbor servisa za mape.

InternetTest podesavanja

InternetTest je jedan najboljih programa za testiranje interneta za početnike

InternetTest je jednostavan program koji će početnicima pružiti sve opcije potrebne da provere svoju internet konekciju, tako da dobija našu preporuku. Ono što je najbolje je da za sve opcije koje nudi nema potrebe za bilo kakvim podešavanjima i sve se odvija automatski.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *