Kako povećati brzinu računara pod Windows 10

 Kako povećati brzinu računara pod Windows 10

Windows 10 high performance konfiguracija

Ako ste korisnik Windows 10 operativnog sistema i imate problema sa brzinom rada računara, postoje načini da se ubrza rad bez unapređivanja fizičkih komponenata. Problem kod optimizacije na ovaj način jeste što nešto mora biti žrtvovano kako bi računar brže radio. Nabrojaćemo par korisnih saveta za poboljšavanje performansa, sve konfiguracije zavise od računara i još mnogih drugih detalja.

Ako vaš računar baguje i koči previše najbolja opcija bila bi da ga resetujete na fabrička podešavanja ili da ponovo instalirate operativni sistem. Ovim načinom računar će biti očišćen i vraćen na originalna podešavanja što će mu omogućiti da radi mnogo brže i efikasnije.

Ono što možete uraditi jeste da ukljućite High Performance opciju. Windows 10 automatski radi sa energy-efficient opcijom za manju potrošnju. Promenom na High Performance opciju takođe znači veća potrošnja struje i kraći vreme korišćenje baterije na lap topu. Kako bi došli do ove opcije samo pratite datu putanju Control Panel – Hardware and Sound – Power Options.

Windows 10 high performance konfiguracija

Sledeća opcija žrtvuje estetiku za brži rad. Možete ubrazati vaš računar tako što uključite opciju za brže perfomanse. Kako bi to uradili pratite sledeću putanju: Control Panel – System and Security – System – Advanced system settings – Avanced – Settings. Kao što je prikazano na slici.

Windows 10 podesavanje za najbolje performanse

Treća konfiguracija koju je moguće uraditi za ubrzanje računara jeste isključiti sve nepotrebne programe koji se automatski uključuju sa paljenjem računara. To je moguće uraditi tako što kliknete desnim klikom na Taskbar a zarim na opciju Tast Manager. Dalje sve što je potrebno jeste da odete na Startup tab kako je prikazano na slici i da isključite sve neželjene programe sa desnim klikom na opcijama Enabled-Disabled.

Windows 10 podesavanje pocetnih programa

I kao poslednju stavku preporučujemo da ako imate poteškoća sa računarom probade da ga skenirate da nije zaražen nekim virusom. Možete koristiti jedan od mnogih besplatnih anti-virusa, jer se često dešava da je to uzrok poteškoća na računaru.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *