Kako vratiti Windows 10 na fabrička podešavanja

Kako vratiti Windows 10 na fabrička podešavanja

Windows 10 resetovanje sistema na fabrička podešavanja

Ako vaš računar ne radi kako treba, baguje, koči se i spor je, vreme je da resetujete Windows 10 operativni sistem na fabrička podešavanja. Vraćanje računara na stanje na kom je bio na početku može biti veoma korisno ako želite da poboljšate performanse, ako ste nekim slučajem zarazili računar sa virusom ili nekim od mnogih štetnih programa.

Evo kako vratiti laptop na fabrička podešavanja Windows 10

Windows 10 se razlikuje dosta od prethodnih verzija Windows operativnih sistema kao što su Windows 7 ili 8. Kod Windows-a 10, resetovanje sistema je mnogo olakšano u poređenju sa ostalim verzijama zahvaljujući aplikaciji koja je već ugrađena u sam operativni sistem.

Kako bi ste došli do te alakte treba da kliknete na Start meni i izaberete Settings opciju sa ikonicom zupčanika.

Windows 10 opcije

Sad da bi ste došli do alatke možete koristiti pretraživač na gornjem delu opcija tako što će te pretražiti reč “reset”, ili možete pratiti sledeću putanju.

Windows 10 prikaz putanje do opcija

Windows 10 prikaz putanje do opcija za resetovanje

Kad uključite alatku da počne sa radom, moćićete da birate da li želite da sačuvate vaše datoteke i fajlove ili da obrišete sve podatke sa računara. Nakon ukjlučivanja alatke za resetovanje sistema, sve što je potrebno od korisnika jeste da izabere opcije po svojoj volji.

Windows 10 prikaz opcija za resetovanje sistema

Savetujemo svim korisnicima da OBAVEZNO naprave kopije svojih fajlova ako slučajno dođe do bilo kakve greške. Proces resetovanja je identičan i za tablete sa Windnows 10 operativnim sistemom.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

3 Komentara

  • Računar sam kupio sa ugrađenim Micrososoft Office-om, da li ću prilikom resetovanja Windows na fabrička podešavanja ostati bez njega?

    • Poštovani Dragane,

      Ako resetujete Windows na fabrička podešavanja, ostaće te bez svih instaliranih programa pa i bez Office-a. Najbolje bi bilo da pre resetovanja uradite backup cele sistemske particije, a ovo je zgodan program za to: Hasleo Backup Suite Free

      Srdačan pozdrav

  • Kako to isto uraditi za Windows 7? Hvala, pozdrav.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *