Microsoft Whiteboard – Online tabla za bolju saradnju

Microsoft Whiteboard – Online tabla za bolju saradnju

Microsoft Whiteboard je besplatna aplikacija za online saradnju dostupna na mobilnom telefonu i računaru. Aplikacija je dostupna za Android i iOS, u Windows-u, Linux-i i MacOS-u radi online preko internet pregledača, a dostupan je i program koji se instalira za Windows 10 i 11. U ovoj recenziji fokusiraćemo se na aplikaciju za Android, ali sve što ćemo reći važi i za sve ostale verzije.

Kako radi Microsoft Whiteboard?

Microsoft Whiteboard, kako joj i ime kaže, je tabla za pisanje i koristi se da bi olakšala saradnju putem interneta. Aplikacija radi po jednostavnom principu. Omogućava vam da svoje ideje prikažete u grafičkom obliku, ali i da ih podelite sa drugima i istovremeno, zajednički radite na njima.

Korisnički interfejs je minimalistički, a tekst možete da unosite pomoći tastature, ali i prstom, pomoću ekrana osetljivog na dodir. Kada tekst unosite prstom, vaši pokreti će biti precizno detektovani i moramo priznati da ovo radi savršeno. Pisanje prstom je pravo uživanje, toliko da ni jednom nismo posegli za opcijom unosa teksta tastaturom.

Microsoft Whiteboard meni

Dodatne alatke su mogućnost dodavanja geometrijskih oblika, izbor različitih vrsta olovki, dodavanje slika i reakcija (emoji-a), pravljenja beleški, šabloni i drugo. Za svaku od ovih mogućnosti postoje dodatne opcije i možete, na primer, da odaberete različite debljine olovki, promenite boju teksta, a ukoliko pogrešite, tu su i opcije za undo i redo.

Šabloni omogućavaju lakše započinjanje projekta tako što će tablu popuniti određenim elementima. Dostupno je preko 40 šablona, podeljenih u 9 kategorija, a svaki šablon ima prikaz gde možete videti koje elemente će dodati na tablu, a vi ovo možete dodatno da menjate i uređujete. Na žalost, ne postoji opcija za kreiranje i čuvanje šablona.

Saradnja je omogućena tako što sa kolegama podelite link table, a oni tabli mogu da pristupe preko aplikacije za mobilni telefon, programa za računar ili preko internet pregledača. Takođe, moguća je integracija sa Microsoft Teams-om. Izmene se vide u realnom vremenu, a sve promene se automatski čuvaju u Cloud-u. Po završetku rada, tablu možete da sačuvate kao sliku.

Microsoft Whiteboard je zgodna aplikacija za brzo planiranje i deljenje ideja

Po broju opcija, Microsoft Whiteboard ne može da se meri sa nekim drugim ostvarenjima u ovoj kategoriji, ali to ni ne pokušava. Akcenat je na jednostavnosti i mogućnosti da brzo podelite ideje ili napravite plan. Još jedna stvar za pohvalu je to da je aplikacija potpuno besplatna i ne krije nikakve opcije iza pretplate. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Microsoft Whiteboard dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10, 11, Android, iOS i veb sajt

U linku za preuzimanje, ponudili smo Microsoft Whiteboard aplikaciju za Android. Aplikacija je dostupna još na iOS-u, online preko browser-a za sve operativne sisteme i na Windows-u 10 i 11 kao program koji se instalira.

Preuzmite Microsoft Whiteboard aplikaciju za iOS
Preuzmite Microsoft Whiteboard program za Windows
Koristite Microsoft Whiteboard preko browsera (Windows, Linux, MacOS)

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *