MiniTool MovieMaker – program za video editovanje na Windows-u

Ažurirano: jul 12th, 2022
MiniTool MovieMaker – program za video editovanje na Windows-u

MiniTool MovieMaker je besplatan program za snimanje i uređivanje video zapisa. Dizajniran je za Windows korisnike koji nemaju puno iskustva u ovom poslu. Omogućava vam brzo kombinovanje video klipova, fotografija i audio-zapisa.

MiniTool MovieMaker korisničko iskustvo

MiniTool MovieMaker sadrži jednostavan, funkcionalan i vrlo pregledan korisnički interfejs. Radna površina se sastoji iz vremenske linije u donjoj polovini ekrana, dok gornju polovinu dele traka za multimedijalni sadržaj i „preview“ prikaz. U direktorijumu se nalazi čak sto efekata, koji su podeljeni u šest vrsta. Kako bi se korisnicima olakšao rad, između učitanih i na vremensku liniju postavljenih video-snimaka, ostavljaju se „kućice” za postavljanje efekata.

MiniTool MovieMaker tranzicija

Postoji široka podrška za sve najpopularnije audio i video formate. Korišćenje šablona je dobra opcija jer na jednostavan način personalizujete postojeći projekat.

Obrada video zapisa uključuje ručno menjanje kontrasta, zasićenosti boja i osvetljenja, a slika može da se rotira i flipuje. Osim toga, autori su omogućili preko dvadeset različitih filtera.

Za rad sa tekstom postoje šabloni koji su podeljeni u tri grupe, bilo da vam je potreban tekst za uvodni deo, naslov ili odjavnu špicu. Takođe, postoji mogućnost formatiranja teksta, pa možete menjati veličinu, debljinu ili boju.

Pravo osveženje je mogućnost animiranja video-zapisa. Možete izabrati neki od gotovih šablona ili sami napraviti animaciju gde možete ubrzati, usporiti, zumirati ili pustiti klip unazad.

Završeni projekti se mogu sačuvati u različitim formatima ili prilagoditi određenim uređajima, kao što je iPhone.

MiniTool MovieMaker nedostaci

Bez obzira da li samo želite da promenite jačinu ili izbacite pozadinske šumove, MiniTool MovieMaker ne dozvoljava mogućnost obrade audio-zapisa. Isto tako, program ne podržava snimanje glasa, te je ograničen na gotove melodije.

MiniTool MovieMaker media

Osim ograničenja u obradi zvuka, od skoro, program ima i ozbiljno ograničenje u pogledu dužine videa. U besplatnoj verziji MiniTool MovieMaker-a prva 3 videa možete da uredite i sačuvate bez ograničenja u dužini trajanja, a nakon toga, možete sa sačuvate samo video snimke do 2 minuta trajanja. Za ukidanje ovog ograničenja, moraćete da platite 60 $ godišnju licencu.

MiniTool MovieMaker besplatna verzija ograničenja

Međutim, bez obzira na nabrojane nedostatke, MiniTool MovieMaker je program koji će i početnicima omugućiti da lako uređuju video snimke, a može poslužiti i iskusnijim korisnicima. Ukoliko vam je potreban jednostavan program, da brzo obradite i izmontirate video snimke – instalirajte MiniTool MovieMaker.

Platforma:

Windows XP, Vista, 7, 8, 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *