Mote – Audio komentari na Google-ovim servisima

Mote – Audio komentari na Google-ovim servisima

Pisanje email-ova, poruka i komentara je, za većinu nas, deo svakodnevice. Ukoliko sporo kucate, ovo može da oduzme dosta vremena. Mnogo bi bolje bilo kada bi mogli da ostavimo glasovnu poruku.

Mote je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti da ostavite glasovne poruke na Google-ovim servisima kao što su Docs, Sheets, Slides, Gmail i drugi.

Kako radi Mote?

Kada instalirate Mote njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača. Kada kliknete na ovu ikonicu prvo što morate da uradite, pre nego što počnete da ga koristite, je da plugin-u date odobrenje da se integriše sa Google-ovim servisima, kao i da mu date odobrenje da koristi mikrofon vašeg računara. Posle ovoga, neophodno je da napravite besplatan nalog i plugin je spreman za korišćenje.

Mote meni

Kao što smo rekli, Mote je plugin koji će vam omogućiti da ostavljate glasovne poruke na Google-ovim servisima. Radi tako što kada želite da ostavite komentar, na primer, u dokumentu Google Docs-a, u delu gde se nalaze alatke za postavljanje običnih komentara, pojaviće se nova ikonica.

Klikom na ovu ikonicu otvoriće se meni za snimanje zvuka. Sve što treba da uradite je da kliknete na dugme za početak snimanja, snimite šta želite, kliknete na dugme Insert (ubaci, umetni) i umesto običnog, pisanog, komentara, ostavićete audio komentar.

Najveću zamerku koju imamo je to što u besplatnoj verziji dužina audio snimka je ograničena na 30 sekundi, a dozvoljeno je ostaviti samo 20 audio poruka mesečno. Ukoliko platite premijum (plaćenu) verziju dužina snimaka se povećava na 180 sekundi i nema mesečnog ograničenja u broju audio komentara.

Mote je odličan plugin koji nije stvarno besplatan

Mote je odličan plugin, a funkcija koju vrši je nešto što bi trebalo da bude sastavni deo svih Google-ovih servisa. Na žalost, sa oštrim ograničenjima koje nameće besplatnim korisnicima, besplatna verzija je nešto na šta treba gledati kao na probu, a ne na nešto što stvarno možete da koristite. Ograničenje od 30 sekundi u dužini snimka još i možemo da prihvatimo, ali imati samo 20 komentara mesečno je ono što čini besplatnu verziju ovog plugin-a neupotrebljivom za bilo kakvu ozbiljnu upotrebu.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *