Mouse Jiggler – Automatsko pomeranje miša

Mouse Jiggler – Automatsko pomeranje miša

Jedan od glavnih načina na koji operativni sistem odlučuje da li je korisnik aktivan jeste tako što prati da li se miš pomera ili ne. Ukoliko korisnik nije aktivan, može doći do gašenja monitora, pokretanja screensaver-a ili uspavljivanja računara.

Ovo može biti problem kada gledate film ili čitate dugačak tekst. U ovom slučaju, možete da isključite sve opcije koje će prekinuti vaš rad, ali to nije zgodno zato što ih posle morate sve ponovo uključiti, samo da ih ponovo isključite kada ponovo radite nešto što ne zahteva korišćenje miša i tastature.

Mouse Jiggler je besplatan program za Windows 8 i 10 koji će simulirati pomeranje miša tako da zaustaviti pokretanje screensaver-a, gašenje monitora ili uspavljivanje računara.

Kako radi Mouse Jiggler?

Mouse Jiggler je program koji možete da koristite kao običan program koji instalirate na svoj računar i kao prenosiv program koji ne zahteva instalaciju, već je dovoljno samo da ga preuzmete i pokrenete. U pitanju je jednostavan program koji ima samo jednu funkciju, da umesto vas prodrma miša tako da zaustavi pokretanje screensaver-a, gašenje monitora ili uspavljivanje računara.

Mouse Jiggler meni

Da bi pokrenuli automatsko pomeranje miša potrebno je da štiklirate “kućicu” pored opcije Jiggling. Posle ovoga primetićete da se miš pomera za jedan piksel gore pa dole i to u intervalu od jedne sekunde. Ovaj vremenski interval je moguće promeniti povlačenjem slajdera, a moguće je podesiti da se miš pomera maksimalno svakih 60 sekundi.

Kada gledate film, pomeranje miša će prouzrokovati pojavljivanje menija za kontrolu videa. Zato postoji još jedna opcija pod nazivom Zen Jiggling. Kada je ova opcija uključena, pomeranje miša će postati virtuelno. To znači da će operativni sistem detektovati pomeranje miša, ali se miš u stvari neće uopšte pomerati. Na ovaj način možete da gledate film bez stalno prikazanog menija za kontrolu videa.

Jedina zamerka koju imamo je to što Mouse Jiggler nema opciju da se program automatski pokreće sa operativnim sistemom. Ovo nije velika kritika, ali je ovo nešto što bi voleli da vidimo u budućnosti.

Mouse Jiggler je mali, ali koristan program

Mouse Jiggler je zgodan, mali program koji nam se veoma svideo, a skoro milion download-ova svedoči o tome koliko može biti koristan. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *