MyMonic – brzo podešavanje monitora

MyMonic – brzo podešavanje monitora

Ako ste kao mi u redakciji, kupili svoj monitor i jednom – dva puta se igrali sa podešavanjima, namestili osvetljenje kako vam najviše odgovara i više nikad niste pipnuli dugmiće na monitoru. To je u neku ruku razumljivo pošto su dugmići na monitoru uglavnom postavljeni sa donje ili zadnje strane pa nisu baš laki za rukovanje.

Bilo bi mnogo lakše kada bi mogli da podešavamo osvetljenje svog monitora direktno iz operativnog sistema. MyMonic je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, koji nam baš ovo omogućava.

Šta je MyMonic

MyMonic je besplatan program za Windows koji nam omogućava da lako podešavamo osvetljene i kontrast monitora iz operativnog sistema. Instalacija programa je veoma jednostavna i dovoljno je samo da isklikćete Next. Kada završite sa instalacijom i pokrenete program u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) pojaviće se nova ikonica. Klikom na ovu ikonicu otvarate meni programa, koji je sasvim minimalističan, naime sastoji se od tri slajdera i dva dugmeta.

MyMonic meni

Tri slajdera su:

  • Monitor brightness – podešava osvetljenje ekrana
  • Contrast – podešava kontrast na ekranu
  • Video brightness – podešava osvetljenje u video igricama

Pomeranjem ovih slajdera možete lako i brzo da promenite osvetljenje svog ekrana bez petljanja sa dugmićima na monitoru. Za mnoge najkorisnija opcija je mogućnost smanjivanja nivoa osvetljenja ispod donje granice onog što dozvoljava softver monitora.

U slučaju da se predomislite i želite da sve vratite kako je bilo, možete pritisnuti dugme Reset settings, koje vraća sve na podrazumevana (default) podešavanja. Tu je takođe i dugme Menu koje otvara podešavanja.

MyMonic podesavanja

Zamerka

Jednu zamerku koju imamo je to što ne postoji mogućnost čuvanja različitih podešavanja. Tako da, ako želite da imate razlićita podešavanja za jutro, podne i veče, ne možete jednostavno da sačuvate podešavanje za svako od ovih doba dana, nego morate svaki put iznova da nameštate slajdere.

Developeri MyMonic-a su već najavili nove funkcionalnosti među kojima je i čuvanje podešavanja monitora. Među ostalim, najavljenim funkcijama su podešavanje oštrine slike i opcija rada monitora u režimu čuvanja struje, koji će posebno biti koristan korisnicima lap-topova.

Zaključak

MyMonic je program koji može biti nezamenljiv mnogim korisnicima. Bilo da koristite lap-top pa vam treba da često menjate osvetljenje ekrana ili imate osetljive oči, MyMonic će vam omogućiti da lako i brzo podesite svoj monitor, tako da vam predlažemo da ga isprobate.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *