f.lux

f.lux

f.lux

f.lux je besplatan program za automatsko prilagođavanje osvetljenosti ekrana u zavisnosti od doba dana.

Predstavlja alat koji vam omogućava da smanjite zamaranje vaših očiju i sačuvate vid prilikom dugog rada na računaru. Ovo je posebno od značaja ako na računaru radite noću.

Nakon instalacije, sve što je potrebno da uradite je da podesite željeno osvetljenja u dnevnom i noćnom okruženju, ukoliko vam ne odgovaraju default postavke, program će automatski u skladu sa vremenom menjati osvetljenje ekrana.

Kako bi dobili najbolji mogući rezultat potrebno je i da unesete tačne parametre geografskog položaja tj. koordinate mesta na kome se vi nalazite. To možete da izračunate i uz pomoć ovog programa koji vam sam nudi tu opciju. Time F.lux u svom algoritmu promena osvetljenja može da uračuna tačne informacije kao što je vreme izlaska i zalaska sunca. Sve promene na ekranu može da radi postepeno u intervalu od 60 minuta ili ubrzano u intervalu od 20 s.

f.lux će se smestiti u Sistem Tray-u i uvek će vam biti na dohvat ruke. Ukoliko su vam zbog nekog rada potrebne jake boje, nudi vam mogućnost privremenog isključenja.

f.lux je veoma mali ali koristan alat koji može da vam znatno olakša rad za računarom. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

 • Mogu da se složim sa komentarima mog prethodnika Mikija i samo da dodam da se program f.lux može instalirati i u UBUNTU, mada je za UBUNTU po meni mnogo bolji program REDSHIFT.

 • Cesto Vas pratim i zaista to radite i dobro i korisno. Hvala Vam za trud.

  Sto se tice ovog malog programcica f.lux, zaista je fantastican, ja ga koristim vec vise od godinu dana i mogu ga preporuciti SVIMA!

  Da bi se uocila razlika, kod instalacije f-lux i kada ga „nemate“ instaliranog, dovoljno je da uradite sledece:

  Instalirajte ga prvo (sam ce podesiti vasu lokaciju-vreme-osvetlenje u lux-ima i dr.)
  Otvorite desktop i videce se da je nesto „tamniji“ desktop nego obicno (nista strasno)
  Sada ga iskljucite (stoji ikonica u system-tray)
  Nadam se da ce te biti pozitivno iznenadjeni kolika je to razlika u osvetlenju ne samo desktop-a vec i svih otvorenih tabova u browser-u i sl.
  Sto bi se reklo: „Lakse se dise“ – bolje se vidi

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *