NASA Apps – portal za putovanje kroz svemir

NASA Apps – portal za putovanje kroz svemir

NASA Apps je besplatna aplikacija koja pruža korisnicima najnovija saznanja o istraživanju svemira sa naglaskom na multimedijalnim sadržajima. Postoji u verzijama za Android, iOS, Apple TV, Roku, Fire TV i kao veb sajt. Za ovu aplikaciju nije potrebna nikakva pretplata.

Šta je NASA?

NASA (National Aeronautics and Space Administration) je američka svemirska agencija. Njen osnovni zadatak je proučavanje svemira. NASA postoji od 1958. godine i centrala joj je u Vašingtonu. To je najpoznatija agencija takvog tipa u svetu.

Od svog nastanka NASA je dala ogroman doprinos istraživanju svemira. U njene projekte spada Apollo, čiji je vrhunac dolazak čoveka na mesec 1969. godine. NASA je konstruisala i poslala u svemir mnogo satelita i letelica. Sada je aktuelno istraživanje Marsa, što je takođe njeno delo. Napravila je veliki broj teleskopa (James Webb, Hubble), letelica i satelita, od kojih se mnoge i danas koriste.

NASA je učinila puno na promovisanju istraživanja svemira i tehnologija za ta istraživanja. Tako je motivisala mnogo mladih ljudi širom sveta da svoje obrazovanje usmere u tom pravcu. Postoji nekoliko aplikacija čiji je ona tvorac, a najpoznatija je NASA Apps.

NASA Apps - Mobile

Šta sve možete sa NASA Apps?

Pomoću ove aplikacije imate neograničen pristup NASA podacima, istražujete sve NASA zvanične prenose uživo, gledate originalne video zapise. Aplikacija daje mogućnost pregleda mnoštva informacija o planetama, galaksijama, zvezdama, asteroidima.

NASA Apps omogućava otvoren pristup NASA video striming servisu kao i svim najnovijim NASA slikama, novostima, informacijama sa misija, podkastima, realnim iskustvima koje možete istraživati i sve to samo pokretom prsta. Ponuđeno je preko 21.000 slika visoke rezolucije, nastalih u svemiru ili u istraživačkim centrima. Po želji ih zumirate i detaljno pregledate. Te fotografije su po sebi fascinantne i korisnici mogu da ih ocenjuju, pa možete da izaberete samo one koje su dobile najbolje ocene.

Aplikcija vam omogućava da gledate NASA TV uživo ili ranije snimljene emisije. Možete da pristupite poslednjim podacima sa James Webb teleskopa, letelice Artemis, ili drugih NASA misija. Slušate NASA podkaste na kojima će vam astronauti i drugi stručnjaci pružiti uvid u svemir iz prve ruke. Gledate NASA rovere i rakete izbliza i proširite svoja znanja o svemiru. Pratite sadašnje svemirske događaje, lansiranja raketa, šetnje po svemiru, istraživanja kometa i asteroida.

Uz pomoć ove aplikacije dobijate informacije i o budućim događajima. NASA Apps će vas upozoriti kad međunarodna svemirska stanica bude preletala preko vaše lokacije. Možete da koristite SkyView opciju kako bi vam pomogla da vidite svemirsku stanicu u vašem vidnom polju.

Aplikacija pruža interaktivan i edukativan sadržaj za sve ljubitelje i istraživače svemira. Pravovremeno vas informiše o svim novim istraživanjima svemira. Osim toga je i zabavna. Čak postoje igre i simulacije na temu svemira i njegovog istraživanja. Čitajte, slušajte i gledajte NASA Apps. Možda tako postanete astronaut, makar u mašti!

Platforma:
Android, iOS, Apple TV, Roku, Fire TV i veb sajt.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *