Night Shift Redux – smanjite naprezanje očiju

Night Shift Redux – smanjite naprezanje očiju

Setimo se, za trenutak, koliko je prijatno izaći napolje po vedrom i sunčanom danu i pogledati u prekrasno plavo nebo. Koliko je umirujuće posmatrati ovaj plavi beskraj i koliko nam taj pogled odmara oči. Neverovatno je da, kada gledamo u monitor, baš je plava boja ta koja je zaslužna za naprezanje i umaranje naših očiju.

Postoji više studija koje pokazuju da plava boja, koju emituju ekrani, pored naprezanja očiju, negativno utiče i na naš san, pa se preporučuje da dva sata pre spavanja ne treba gledati u monitor računara ili mobilnog telefona. Naravno, ovo je baš vreme kada većina nas voli da pogleda klip na YouTube-u, prelista Reddit ili baci pogled na to šta se dešava na društvenim mrežama.

Srećom, ponekad, tehnologija može da nam pomogne da ne menjamo svoje navike. Na žalost, palačinke sa kremom u jedan noću i dalje moramo da izbegavamo, ali makar, u ovo vreme, možemo da gledamo video klipove sa palačinkama pomoću Night Shift Redux-a, besplatnog plugin-a za Google Chrome.

Kako nam Night Shift Redux odmara oči?

Night Shift Redux je besplatan plugin za Google Chrome, koji radi samo na računarima sa Windows, Linux i macOS operativnim sistemima. Radi tako što svim bojama na web strani dodaje toplije tonove i na taj način plava svetlost koju ekrani emituju biva neutralisana.

Night Shift Redux različita podešavanja

Nakon instalacije, u deo sa plugin-ovima Google Chrome-a će se pojaviti nova ikonica, na koju kada kliknete, otvara se padajući meni. Ovde možete da birate u koju nijansu boje će se vaš ekran obojiti i intenzitet te boje. Ovo nam se posebno sviđa pošto svi imamo različite izbore kada su boje u pitanju. Ono što nam nije baš jasno jeste zašto među gomilom toplih boja stoji i svetlo plava – to je upravo boja koju želimo da izbegnemo.

Night Shift Redux meni

Među ostalim podešavanjima možemo da odaberemo kada će se ovaj režim rada uključivati. Ovo možemo ručno da uključujemo i isključujemo, ali i da podesimo da sve odvija automatski. Takođe postoji i opcija za dark mode koja će sve bele boje pretvoriti u crne, a crne u bele.

Toplije boje i odmorne oči pomoću Night Shift Redux-a

Ovakav plugin, naravno, nije jedini, ali je među boljima. Korišćenje je toliko jednostavno da će se baš svako snaći bez ikakvih problema. Ukoliko noću osećate da vam se oči naprežu i da vas peku, kupite veštačke suze u apoteci i instalirajte Night Shift Redux, nećete zažaliti.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Ta ekstenzija ima malvera, kako kazu na redditu

    • Pomešali ste ekstenzije, istina je da je postojala ekstenzija sličnog imena koja je sadržala malware, ali je Google uklonio. Ova ekstenizija ima preko 200 hiljada korisnika, ima ocenu 4,5 od 5 i ne sadrži malware. Pogledajte ocene i recenzije ekstenzije na Chrome Web Store-u.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *