Night Shift Redux – smanjite naprezanje očiju

Night Shift Redux – smanjite naprezanje očiju

Setimo se, za trenutak, koliko je prijatno izaći napolje po vedrom i sunčanom danu i pogledati u prekrasno plavo nebo. Koliko je umirujuće posmatrati ovaj plavi beskraj i koliko nam taj pogled odmara oči. Neverovatno je da, kada gledamo u monitor, baš je plava boja ta koja je zaslužna za naprezanje i umaranje naših očiju.

Postoji više studija koje pokazuju da plava boja, koju emituju ekrani, pored naprezanja očiju, negativno utiče i na naš san, pa se preporučuje da dva sata pre spavanja ne treba gledati u monitor računara ili mobilnog telefona. Naravno, ovo je baš vreme kada većina nas voli da pogleda klip na YouTube-u, prelista Reddit ili baci pogled na to šta se dešava na društvenim mrežama.

Srećom, ponekad, tehnologija može da nam pomogne da ne menjamo svoje navike. Na žalost, palačinke sa kremom u jedan noću i dalje moramo da izbegavamo, ali makar, u ovo vreme, možemo da gledamo video klipove sa palačinkama pomoću Night Shift Redux-a, besplatnog plugin-a za Google Chrome.

Kako nam Night Shift Redux odmara oči?

Night Shift Redux je besplatan plugin za Google Chrome, koji radi samo na računarima sa Windows, Linux i macOS operativnim sistemima. Radi tako što svim bojama na web strani dodaje toplije tonove i na taj način plava svetlost koju ekrani emituju biva neutralisana.

Night Shift Redux različita podešavanja

Nakon instalacije, u deo sa plugin-ovima Google Chrome-a će se pojaviti nova ikonica, na koju kada kliknete, otvara se padajući meni. Ovde možete da birate u koju nijansu boje će se vaš ekran obojiti i intenzitet te boje. Ovo nam se posebno sviđa pošto svi imamo različite izbore kada su boje u pitanju. Ono što nam nije baš jasno jeste zašto među gomilom toplih boja stoji i svetlo plava – to je upravo boja koju želimo da izbegnemo.

Night Shift Redux meni

Među ostalim podešavanjima možemo da odaberemo kada će se ovaj režim rada uključivati. Ovo možemo ručno da uključujemo i isključujemo, ali i da podesimo da sve odvija automatski. Takođe postoji i opcija za dark mode koja će sve bele boje pretvoriti u crne, a crne u bele.

Toplije boje i odmorne oči pomoću Night Shift Redux-a

Ovakav plugin, naravno, nije jedini, ali je među boljima. Korišćenje je toliko jednostavno da će se baš svako snaći bez ikakvih problema. Ukoliko noću osećate da vam se oči naprežu i da vas peku, kupite veštačke suze u apoteci i instalirajte Night Shift Redux, nećete zažaliti.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

2 Komentara

  • Ta ekstenzija ima malvera, kako kazu na redditu

    • Pomešali ste ekstenzije, istina je da je postojala ekstenzija sličnog imena koja je sadržala malware, ali je Google uklonio. Ova ekstenizija ima preko 200 hiljada korisnika, ima ocenu 4,5 od 5 i ne sadrži malware. Pogledajte ocene i recenzije ekstenzije na Chrome Web Store-u.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *