NoteGPT – Veštačka inteligencija koja kreira transkript i opis videa na YouTube-u

NoteGPT – Veštačka inteligencija koja kreira transkript i opis videa na YouTube-u

Ukoliko se bavite poslom koji zahteva da video sadržaj sa YouTube-a pretvarate u pisanu reč ili ukoliko jednostavno želite da pročitate kratak opis ili transkript onoga što se nalazi u videu pre nego što se odlučite da ga pogledate, predlažemo vam da isprobate ovaj plugin.

NoteGPT je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti da pomoću veštačke inteligencije napravite kratak opis ili transkript onoga što se nalazi u YouTube videu.

Kako radi NoteGPT?

Kada instalirate NoteGPT, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Plugin se koristi tako što kada odete na YouTube i otvorite neki video, sa desne strane, pored video plejera, će se pojaviti nova opcija Transcript & Summary. Klikom na ovo se otvara novi meni u kome ćete moći da pročitate transkript i kratak opis videa, a ovo se kreira pomoću veštačke inteligencije.

NoteGPT na YouTubeu

Pored ovoga, NoteGPT služi i za izradu beleški, što možete da zaključite iz njegovog imena. Da bi ovo koristili morate da napravite besplatan nalog i da se ulogujete. Logovanje je neophodno zato što se beleške automatski čuvaju u Cloud-u. Beleške možete da kreirate sami, to jest, da sami upišete ono što će se u njima naći, ali možete i da sačuvate transkript i opis video u samo par klikova.

U podešavanjima imamo poprilično toga. Moći ćete da odaberete jezik u kome će AI pisati, a među podržanim jezicima su i srpski i hrvatski. Zatim, moći ćete da odaberete AI servis koji će plugin da koristi, ChatGPT ili OpenAI. Takođe, moći ćete i da odredite kakav tip opis videa će AI kreirati, da li će pokušati da bude sažet i precizan ili će “gledati širu sliku”.

Bez obzira na to koja podešavanja odaberete, učinak je odličan. Transkript je tačan, čak i kada je akcenat govornika bio izražen ili kada je zvuk bio lošeg kvaliteta. Opisi koje je NoteGPT kreirao su nam se najviše svideli i otkrili smo da su posebno korisni kada želite da pogledate tutorijal i interesuje vas šta će biti u tom tutorijalu pre nego što krenete da gledate video od tri sata.

NoteGPT je još jedan primer dokle je dogurao AI

NoteGPT je odličan plugin i još jedan primer dokle je dogurao AI. Radi odlično i jednostavan je za korišćenje, tako da ukoliko je funkcija koju pruža nešto što vam je potrebno, predlažemo vam da ga isprobate, nećete zažaliti.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *