OK.It’s.Raining.Men – Efekat bare po kojoj pada kiša na vašem monitoru

OK.It’s.Raining.Men – Efekat bare po kojoj pada kiša na vašem monitoru

Mnogi ljudi vole kišu. Dok je za neke ovaj prirodni fenomen razlog da se osećaju tmurno i depresivno, za druge, kiša je izvor mira, opuštanja i relaksacije. Ako se nalazite u ovoj drugoj kategoriji, verovatno ste sećate kišnih dana kada vam je lakše da se koncentrišete na poslu ili dok učite.

OK.It’s.Raining.Men je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će preko vašeg monitora napraviti efekat bare po kojoj pada kiša.

Kako radi OK.It’s.Raining.Men?

OK.It’s.Raining.Men je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što treba da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete, preko vašeg ekrana pojaviće se efekat bare po kojoj pada kiša, a kada pomerite miša, izgledaće kao kada čamac ostavlja tragove u vodi. Ovaj efekat nije vidljiv samo na desktop-u, već se iscrtava preko svih pokrenutih programa.

Za upravljanje programom postoji samo jedan meni, koji je pregledan, dobro organizovan i koji podržava 26 jezika, među kojima, na žalost, nisu ni srpski ni hrvatski. Možete da podešavate maltene svaki aspekt vizuelnog efekta koji program proizvodi.

OK.It’s.Raining.Men meni

Prvo, možete da podesite da li će efekat kiše biti vidljiv svuda ili samo na desktop-u, a možete i da isključite efekat koji nastaje pomeranjem miša. Pored ovoga, možete detaljno da podesite intenzitet kiše i pomeranja misa, a možete i da odredite kvalitet efekata, što je odlično ukoliko imate slabiji računar.

Osim ovoga, možete da odaberete da li će se program pokretati zajedno sa Windows-om, kao i da odredite prečicu na tastaturi ili uslov pod kojim će se program pokretati, odnosno zaustavljati. Ovo nam se posebno svidelo zato što je moguće da podesite da kada pomerate miša, to jest, radite nešto na računaru, efekat prestane, a ponovo se pokreće kada računar ne koristite.

Jedinu, mada ne tako malu, kritiku koju imamo je to da nam se izgled efekta kiše uopšte nije svideo. Prvi problem je to što izgleda poprilično ružno, pogotovu kada je pozadina bela. Koncentrični krugovi, koji treba da predstavljaju kapi kiše koji padaju po vodi, izgledaju kao balončići, a čini nam se i da su u niskoj rezoluciji, iako nam je kvalitet efekta bio podešen na maksimum.

OK.It’s.Raining.Men je interesantan program, ali nam se nije svideo

OK.It’s.Raining.Men je interesantan program, koji radi savršeno i bez greške. Na žalost, sadrži kobnu manu, a to je da efekat koji proizvodi ne izgleda lepo, a ovo je, složićete se, najbitnije. Iako sa tehničke strane nemamo kritike, zbog ovoga program ne možemo da preporučimo.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *