Omni Notes – napredna aplikacija za beleške

Omni Notes – napredna aplikacija za beleške

Omni Notes je besplatna aplikacija otvorenog koda za pravljenje beleški. Primarno je nastala u verziji za Android, mada je sada moguća instalacija i na desktop platforme. Omni Notes je postala jedna od najpopularnijih aplikacija za hvatanje beleški, što je veliki uspeh kada se zna da je to vrsta aplikacija gde vlada žestoka konkurencija. Ovu aplikaciju je napravio italijanski programer Federico Iosue, poštujući preporuke Material Design-a za izradu korisničkog okruženja na Android platformi. To znači da je korisničko okruženje jednostavno i intuitivno. Koriste se senke, animacije, žive boje i jasna tipografija, koja ja maksimalno čitljiva. Sada se ove smernice primenjuju i na drugim platformama, jer popravljaju korisničko iskustvo.

Omni Notes - Beleška

Osobine Omni Notes aplikacije

Omni Notes ima pregledno korisničko okruženje. Dizajnirana je tako da na intuitivan način možete da zabeležite vaše misli. Veoma je pogodna kad nešto morate brzo da uradite.

Omni Notes se koristi za beleženje raznih vrsta ideja i informacija, kao što su liste obaveza, recepti, zadaci. Aplikacija pokazuje veliku fleksibilnost. Zabeleškama možete dodavati oznake, znakove prioriteta ili ih stavljati u različite kategorije. Lako mogu da se sortiraju i filtriraju po datumima, temama i prioritetima. Zbog toga se brže i pronalaze. Dodajući nove beleške možete napraviti složene strukture, koje i dalje ostaju pregledne i funkcionalne.

Omni Notes ima neke osnovne mogućnosti formatiranja teksta: podebljavanje, kurziv i podvlačenje. Vrsta i boja slova može da se menja. Podržana su i neka HTML formatiranja. Dodaju se liste, oznake, crteži, slike, video i audio fajlovi. Beleške mogu da se spajaju. Svako bira oblik beleški koji njemu odgovara. Naravno, ne postoje napredne opcije uređivanja i formatiranja, kao kod tekst procesora.

Beleške mogu da se sinhronizuju sa Cloud servisima, a zatim da im se pristupa sa različitih uređaja. Omogućen je i bekap podataka, radi svake sigurnosti. Mogu se deliti sa drugim korisnicima, pa je na taj način omogućena neka vrsta timskog rada. Podržano je više od 30 jezika.

Korisničko okruženje se prilagođava promenom tema, boja ili fontova. Beleške mogu da imaju prečicu na glavnom ekranu, tako da im pristupate direktno, bez otvaranja aplikacije. Ceo ili deo teksta koji označite Omni Notes može da vam naglas pročita.

Omni Notes je zgodna aplikacija, kao da imate beležnicu u džepu, koju stalno nosite sa sobom. Može se koristiti i za sastanke, predavanja ili uopšte ako želite da upišete neku misao, ideju, kako je ne bi zaboravili.

Dugme Download vas vodi ka linku za preuzimanje i instaliranje aplikacije na Android operativnom sistemu. Sada postoji mogućnost instalacije Omni Notes aplikacije i na desktop platformama, ako pratite uputstva sa GitHub-a, koja su izneta OVDE.

Platforma:
Android, Linux, Windows, macOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *