O&O ShutUp10 za Windows 10

O&O ShutUp10 za Windows 10

Nekada je bilo dovoljno instalirati operativni sistem, podesiti nekoliko podešavanja i to je to, ali nažalost to danas nije tako. Iako obična instalacija Windowsa 10 nije nimalo komplikovana, postoji gomila podešavanja koja su skrivena ili teško dostupna pa ih je lako prevideti. O&O ShutUp10 je upravo namenjen onima koji vole da čeprkaju ispod “haube”.

Šta je O&O ShutUp10?

O&O ShutUp10 je jednostavan i besplatan (za privatne korisnike, kompanije i edukacione institucije) program koji omogućava neverovatno lako podešavanje različitih funkcija Windows operativnog sistema, koje su sakrivene ili teško dostupne običnim korisnicima. Pokreće se bez instalacije i usmeren je pre svega na zaštitu privatnosti. Ovaj program dolazi sa nekim korisnim upozorenjima kako slučajno ne biste onemogućili neku bitnu opciju (poput, recimo, automatskog ažuriranja).

Sva upozorenja su podeljena u tri kategorije:

  1. Zelena, bezbedna podešavanja, mada ih ne treba sve uključiti bez razmišljanja
  2. Žuta, relativno bezbedna podešavanja, ali ipak treba obratiti pažnju šta radite
  3. Crvena, potencijalno štetna podešavanja, ne dirajte ih ukoliko niste sigurni šta uključujete ili isključujete

Rukovanje programom

Kada ga budete otvorili, pojaviće se meni sa hrpom opcija kojima se upravlja. Svaku od njih možete da uključite, odnosno, isključite. Prelaskom preko određene opcije, dobićete informaciju na šta se tačno odnosi određeno podešavanje i kolonu recomended koja vam govori da li je preporučljivo uključiti ili isključiti opciju.

Za dodatnu bezbednost u programu postoji opcija za vraćanje prethodnih podešavanja, kao i uvek dostupna opcija pravljenja System Restore Point-a, da možete ceo sistem vratiti na podešavanje od kada ste napravili Restore Point. Takođe je moguće da prilikom ažuriranja Windowsa neke od opcija budu vraćene na prvobitna podešavanja pa ih je neophodno ponovo uključiti.

Program nije komplikovan za upravljanje, jedino je diskutabilno koliko je od pomoći onima koji nisu toliko sigurni šta žele ili šta rade. Uključivanje ili isključivanje neke od opcija, u zavisnosti od Vaših potreba, doneće neke pogodnosti, ali vrlo verovatno i ograničenja, te ukoliko niste sigurni, ne upuštajte se u ovu avanturu, jer ćete napraviti sebi gomilu potencijalnih problema.

Operativni sistem:

Podržava sve Microsoft® Windows 10 verzije do 1909

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *