Perplexity – Sažimanje članaka na internetu pomoću veštačke inteligencije

Perplexity – Sažimanje članaka na internetu pomoću veštačke inteligencije

SEO optimizovani veb sajtovi podrazumevaju, između ostalog, stranice sa člancima koji su napisani i uređeni tako da se što bolje rangiraju na internet pretraživačima, kao što je Google. Ovo za posledicu ima to da ovakvi članci često sadrže nepotrebne informacije, koje su tu samo da bi članak sadržao ključne reči koje su potrebne za rangiranje. Plugin koji ćemo vam predstaviti će sažeti i izvući najbitnije informacije iz bilo kog članka na internetu.

Perplexity je besplatan plugin za Google Chrome koji će pomoću veštačke inteligencije izvući najbitnije podatke iz članaka na veb sajtovima.

Kako radi Perplexity?

Kada instalirate Perplexity, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Za korišćenje plugin-a nije potrebno da napravite nalog, niti da se ulogujete, mada ova opcija postoji.

Perplexity se koristi tako što prvo otvorite veb stranicu na kojoj se nalaze informacije koje vas interesuju. Onda kliknite na ikonicu plugin-a, pa na dugme Summarize. Posle ovoga, Perplexity će napisati sažetu verziju članaka u kojoj se nalaze samo najbitnije informacije.

Perplexity meni

Pošto se radi o veštačkoj inteligenciji, još jedna funkcija koju pruža Perplexity je mogućnost da mu postavite dodatna pitanja, a on će vam na pitanja odgovoriti koristeći informacija koje se nalaze na veb stranici na kojoj se trenutno nalazite, na celom veb sajtu ili na internetu, ovo vi sami birate. Pitanja mu, naravno, postavljate ljudskim jezikom, što korišćenje čini više nego jednostavnim.

Interesantno je i to da kada smo testirali Perplexity on je članke i odgovore uvek pisao na engleskom jeziku, bez obzira na kom jeziku je bio članak. Ne postoji opcija da se podesi jezik na kome će plugin raditi, ali kada smo mu rekli da piše na srpskom jeziku, on je to bez problema uradio.

Kao i uvek kada se radi o veštačkoj inteligenciji, glavno pitanje je kakvi su rezultati? Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo više nego zadovoljni. Perplexity je uvek prepoznao i sažeo najbitnije delove teksta, a na potpitanja je odgovarao tačno.

Perplexity će učini pronalaženje informacija brzim i jednostavnim

Veštačka inteligencija, trenutno, najbolje radi kao glorifikovani pretraživač interneta, a Perplexity je upravo to. Radi fenomenalno, koristi se izuzetno jednostavno i čini pronalaženje informacija brzim i jednostavnim. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Perplexity apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *