Pichon – Ikonice na dohvat ruke

Pichon – Ikonice na dohvat ruke

Ukoliko se bavite veb dizajnom verovatno ste navikli da pretražujete internet u potrazi za lepim i neobičnim ikonicama, a verovatno već imate i omiljene veb sajtove na kojima ovo radite. Program koji ćemo vam prestaviti će vam omogućiti da brzo i lako pretražujete ogroman broj ikonica, kao i ilustracija i fotografija.

Pichon je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam omogućiti da pretražite i preuzmete ogroman broj ikonica, ilustracija i fotografija. Pichon sadrži i aplikaciju za iOS, mada ćemo se mi u ovoj recenziji baviti usključivo programom za Windows.

Kako radi Pichon?

Pichon je program koji će vam omogućiti da brzo i lako pretražite veliki broj ikonica, a onda i da te ikonice preuzmete u PNG formatu. Za korišćenje programa moraćete da napravite besplatan nalog i da se ulogujete. Dobra vest je da je omogućeno logovanje koristeći Google, Facebook, Microsoft, Apple ili GitHub nalog.

Pichon ikonice

Pichon radi slično online servisima na koje smo navikli i kao i ti servisi ikonice koje vam prikazuje nisu preuzete na vaš računar tokom instalacije, već se učitavaju i preuzimaju sa servera kompanije. Ovo znači da je za korišćenje Pichon-a neophodna internet konekcija.

Što se samih ikonica tiče, izbor je stvarno ogroman. Ikonice su podeljene u preko 60 kategorija i ima ih preko 135 hiljada. Pored ikonica moći ćete da preuzimate i fotografije i ilustracije. Njih nema tako mnogo kao ikonica, ali je i ovde izbor sasvim solidan. Najveći problem je u tome što u besplatnoj verziji ikonice možete da preuzimate isključivo u PGN formatu (SVG i PDF formati su zaključani iza premijum verzije) i to ograničene rezolucije, što će biti veliki problem svima koji planiraju da ovaj program koriste profesionalno.

Sadržaj Pichon-a možete pretražujete pomoći Search funkcije, ali postoji još jedan način koji nam se veoma svideo. Naime, kada pronađete ikonicu koja vam se sviđa i želite da pronađete još ikonica koje su u stilu te ikonice, postoji ugrađena funkcija da pretražite sve ikonice koje su u tom istom stilu. Na ovaj način lako i brzo možete da pronađete sve ikonice koje su vam potrebne za projekat, a ova funkcija, naravno, radi i za fotografije i ilustracije.

Pichon ilustracije

Pichon će pomoći dizajnerima u obavljanju svog posla

Pichon je solidan program koji radi ono što online servisi rade odavno i biće posebno interesantan dizajnerima, kojima će bez sumnje pomoći u obavljanju posla. Izbor ikonica je na zavidnom nivou, a jedina kritika samog programa je da će mu trebati malo vremena prilikom učitavanja ikonica. Mnogo veći problem su ograničenja koja su nametnuta u besplatnoj verziji. Pošto se program na prvom mestu bavi ikonicama, činjenica da ih je moguće preuzeti isključivo u PNG, a ne u SVG fromatu i to u ograničenoj rezoluciji, čini besplatnu verziju programa više kao probu nego nešto što stvarno treba da koristite.

Platforma:
Windows 10, 11 i iOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo Pichon verziju za Windows, ako želite da preuzmete verziju za iOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *