Portals – Brži i lakši pristup folderima

Portals – Brži i lakši pristup folderima

Organizacija i uređivanje radne površine i prečica u Windows-u je poprilično ograničena. O ovome najviše govori činjenica da postoji toliko mnogo programa koji proširuju mogućnosti ili nam daju nove načine da uredimo svoj desktop. Od onih koji jednostavno dodaju nove opcije, do onih koji nam omogućavaju da uradimo nešto novo, izbora je toliko da smo, priznajemo, postali pomalo razmaženi. Iz ovog razloga, vrlo smo kritični kada su ovakvi programi u pitanju.

Portals je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam omogućiti da napravite dodatne desktop-ove, to jest, “portale” do svojih foldera i prečica.

Kako radi Portals?

Kada instralirate i pokrenete Portals, ugledaćete lep i pregledan korisnički interfejs koji služi za izradu “portala”. Portali su jednostavno folder koji su otvoreni tako da je njihov sadržaj uvek vidljiv, ali ne koristite Windows File Explorer, već nešto lepši i stilizovaniji interfejs.

Portals meni

Korišćenje je više nego jednostavno. Kliknite na dugme sa znakom plus i odaberite koji folder želite da pretvorite u portal. Posle ovoga, portal će se pojaviti na vašem desktop-u, a sadržaj foldera će vam uvek biti lako dostupan. Ukoliko želite da napravite portal u kome će se naći prečice do tačno određenih programa, jednostavno napravite novi folder, dodajte u njega sve željene prečice i napravite portal od tog foldera.

Portals izgled portala

Svaki portal možete dodatno da uređujete i ovde dolazimo do prvog, ali ne i poslednjeg, ograničenja. U besplatnoj verziji, moći ćete slobodno da odredite raspored ikonica u portalu, kao i da im promenite ime, ali sve opcije za uređivanje izgleda samog portala su zaključane iza pretplate. Pored ovoga, moći ćete da napravite samo dva portala, a ukoliko želite da uklonite ovo ograničenje, moraćete da platite za premijum verziju programa.

Iskreno, verujemo da su ova ograničenja prevelika, pogotovu ako uzmemo u obzir da postoji popriličan broj programa koji rade na veoma sličan način, ali nemaju ovako rigorozna ograničenja. Jasno nam je da mora da postoji nešto što će motivisati korisnike da kupe program, ali samo dva portala i bukvalno ni jedan jedina opcija za uređivanje izgleda je apsolutno previše.

Portals je kvalitetan program, ali nije stvarno besplatan

Na žalost, Portals je još jedan program čija je besplatna verzija tu samo kao proba, a ne kao nešto što stvarno treba da koristite. Ovo postaje još gore ako uzmemo u obzir da ćete lako pronaći program koji radi maltene isto, ali nema ni jedno od ovih ograničenja. Ipak, ukoliko verujete da vam nije potrebno više od dva portala i ukoliko ne želite da uređujete njihov izgled, ovo stvarno jeste kvalitetan program pa vam predlažemo da ga isprobate.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *