Portmaster – Odličan čuvar privatnosti i bezbednosti

Portmaster – Odličan čuvar privatnosti i bezbednosti

Portmaster je besplatan program za Windows 10, 11 i Linux koji nudi bolji uvid i kontrolu nad onim što se dešava na vašem računaru. Program služi kao svojevrsni Firewall, koji može da posluži i kao odlična zamena za Windows Defender.

Kako radi Portmaster?

Portmaster je open source program. To znači da je njegov kod javno dostupan i da svako, ko ima dovoljno znanja, može da ga preuzme i proveri da li program stvarno radi ono što reklamira. Ovo je razlog zašto toliko verujemo tvrdnjama open source programa, dok smo skeptični kada su oni drugi u pitanju.

Osnovna funkcija Portmaster-a je praćenje mrežnih aktivnosti vašeg računara, to jest onoga šta programi šalju i primaju putem interneta. Kada instalirate i pokrenete program ugledaćete lep, moderan i dobro organizovan korisnički interfejs, koji je podeljen je na tri dela.

Portmaster meni

Prvi deo, koji zauzima najmanji prostor, je traka sa alatkama sa leve strane. Pored se nalazi lista svih programa na koje Portmaster motri, a kada kliknete na neki program iz ove liste, sa desne strane će se pojaviti sve informacije vezane za taj program.

Među ovim podacima ćete pronaći stvarno mnogo toga. Moći ćete da vidite sve od naziva programa i njegove lokacije na hard disku do istorije povezivanja, a tu ćete naći informacije o domenima na koje se program povezivao, o tome koji njegovi delovi komuniciraju sa domenima izvan lokalne mreže i tako dalje.

Sve podatke ćete moći da sortirate pomoću velikog broja filtera, kao i da u potpunosti blokirate detektovane aktivnosti. Takođe, možete izabrati jedan od tri režima rada, a to su jednostavni, napredni i režim za programere. Svaki režim prikazuje različit broj informacija.

Portmaster sadrži i plaćenu verziju, a glavno što ona donosi je VPN, koji je ovde nazvan SPN (Safing Privacy Network), kao i mogućnost korišćenja tehničke podrške, instalacije programa na više računara i drugo.

Portmaster nudi tako mnogo i to potpuno besplatno

Portmaster je odličan Firewall koji nudi tako mnogo i to potpuno besplatno. Pogodan je kako za početnike, tako i za naprednije korisnike. Ono što dobijate kupovinom premijum verzije je korisno, ali nikako nije neophodno za kvalitetno čuvanje vaše privatnosti i bezbednosti. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Portmaster dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10, 11 i Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *